Moisioon lisää asukkaita

Sepäntien asukkaiden postilaatikot saavat seuraa, kun Joutsentien uusi asuinalue alkaa rakentua. Kuva: Erkki Koivisto

Sepäntien asukkaiden postilaatikot saavat seuraa, kun Joutsentien uusi asuinalue alkaa rakentua. Kuva: Erkki Koivisto

Niin sanottu Turkkisen alue Moisiossa saa viereensä uuden, 250 asukkaan Joutsentien asuinalueen. Lempäälän kunnanhallitus hyväksyi Joutsentien asemakaavan ja esittää kunnanvaltuustolle suunnittelualueena olevan noin 18 hehtaarin laajuisen alueen ostamista.

Lopentien eteläpuolella sijaitsevalle alueelle osoitetaan pientalorakentamista Lopentien ratsutilalle saakka ulottuvalla alueella. Joutsentien alueen pohjois- ja länsiosaan on kaavaluonnoksessa osoitettu erillispientalojen, asuinpientalojen ja rivitalojen korttelialueita, leikkipuisto ja lähivirkistysaluetta. Erillispientalojen tontteja on 27, joista 19 on rakentamattomia tai vajaakäytössä. Tampereentien ja Kuljuntien varteen on osoitettu suojaviheraluetta, jolle voidaan rakentaa meluaita tai valli: suunnittelualueen eteläosa on osoitettu maa- ja metsätalousalueeksi

Kauppakirjalla Lempäälän kunta sitoutuu rakennuttamaan alueelle tulevat kaavakadut ja vesihuoltoverkoston yhdeksän kuukauden kuluessa siitä, kun asemakaava on saanut lainvoiman siten, että rakennuskortteleihin pääsee rakentamaan asuinrakennuksia. Katujen asvaltiointi ja viimeistely suoritetaan vasta, kun pääosa tonteista on rakentunut.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?