Hiihtäjän suru on golfarin ilo

Toimitusjohtaja Pekka Isotalo lähti itse kokeilemaan Farmi-kenttää haastattelun jälkeen.
Toimitusjohtaja Pekka Isotalo lähti itse kokeilemaan Farmi-kenttää haastattelun jälkeen.

Tänä talvena ei ole hiihtoväkeä hellitty. Sen sijaan golfarille poikkeuksellisen leuto ilma on passannut sitäkin paremmin.

Lauhasta säästä iloitsee myös tamperelainen golf-harrastaja Pasi Lehtinen. Hän kävi 27. helmikuuta testaamassa, kuinka pallo lentää Lempäälän Farmigolfin kentällä.

– Aloitimme perheen kanssa golf-kauden jo tammikuun neljäs päivä. Nyt tulin, koska mikäs sen hienompaa kuin saada tilastomerkintä helmikuussa, toteaa vuoden verran lajia harrastanut Lehtinen.

– Eiväthän kaikki viitsi golfata talvella hanskat kädessä, mutta minusta tämä on hienoa. Samalla tulee liikuttua ja ulkoiltua.

Vaihmalan alueelle sijaitseva Farmigolf on ollut yhtäjaksoisesti auki helmikuun 23. päivästä saakka.

Pelaajia yhtä paljon kuin kesällä

Hiihtolomaviikolla Farmi-kentän viheriöistä on päässyt nauttimaan useampikin golfaaja. Toimitusjohtaja Pekka Isotalo Farmigolfista kertoo, että viimeisten neljän päivän aikana kentällä on pelattu noin 200 kierrosta. Tahti on samanlaista kuin kesäaikana keskimäärin.

Isotalon mukaan Farmigolf otti kesäviheriönsä käyttöön helmikuussa Suomen ensimmäisenä. Viime päivinä kenttiä on avattu muun muassa myös Vihdissä ja Kirkonummella.

– Ei meillä ole ikinä näin aikaisin avattu. Mielestäni ei muuallakaan Pirkanmaalla ole koskaan otettu kesäviheriöitä käyttöön tähän aikaan, kommentoi Isotalo.

– Viime vuonna tilanne oli täysin toinen. Kenttä laitettiin kiinni vuoden 2012 marraskuun lopussa ja avattiin vasta huhtikuun puolessa välissä seuraavana vuonna.

Myös joutsenet ovat ihmeissään

Golf-kansa on ollut hyvin hereillä sen suhteen, missä pääsee jo pelaamaan. Farmigolfin kentillä on käynyt väkeä esimerkiksi Jyväskylästä, Turusta, Espoosta ja Vantaalta asti.

– Sellaisia golf-intoilijoita nämä helmikuussa käyvät ovat, toteaa Isotalo.

Olosuhteet ovat Isotalon mukaan varsin mallikkaat. Maa on kuiva ja nurmi hyvässä kunnossa. Sen verran pelaaminen eroaa kesästä, että pakkasen kovettamalla viheriölle pallo pomppii jonkin verran pidemmälle kuin mihin pelaajat ovat tottuneet.

Isotalo ihmettelee tämän talven leutoa säätä. Yhtä hämmentyneitä ovat myös joutsenet, jotka hän bongasi keskiviikkona kentän läheisyydestä.

– Joutsenilla on ollut pitkään pesä erään lyöntipaikan kohdalla. Olemmekin nimenneet ne Farmi-joutseniksi, Isotalo naurahtaa.

Vuoden verran golfannut Pasi Lehtinen käy Farmi-kentällä säännöllisesti pelailemassa.
Vuoden verran golfannut Pasi Lehtinen käy Farmi-kentällä säännöllisesti pelailemassa.