Tyylipisteitä nolla, sarjapisteitä kolme!

– Nyt ei haettu tyylipisteitä, vaan sitä, että pysytään karsintaviivan oikealla puolella, tiivisti Lempäälän Kisan ja Kajaanin Hokin välisen ottelun teeman Kisan päävalkku Jarko Glad osuvasti.
Kisa nappasi kotivoiton lukemin 4 – 3 (3-1,1-1,0-1) ja on pisteen edellä Heinolan Peliittoja kymmenentenä. SaPKo on jäänyt jo neljän pisteen päähän Kisasta ja on vahvasti menollaan karsintoihin.
– Paskat fiilikset. Näin isoilla henkilökohtaisilla virheillä ei pelejä voiteta, se on ollut toistuva teema vieraspeleissämme, manaili kajaanilaisten käskijä Petri Mattila, jonka legioona on yksi Mestiksen heikoimmista vierasjoukkueista ja jäi nytkin kiertueella nollille häviämällä Lempäälän lisäksi Heinolassa Peliitoille.
Ottelu alkoi tälle kaudelle niin tyypillisesti: ajassa 40 sekuntia Teemu Virtala ujutti mestarillisesti kiekon ohi Kisan maalilla olleen Jarno Laitisen. Pikku skriinaus koripallon tyyliin ja Virtala oli nokikkain Laitisen kanssa. Onneksi Kisan luistin kulki hyvin ja ilme kotikaukalossa on vihdosta viimein saatu taisteluirveeseen.
Olli Henrikssonin ja Kisan nutussa parhaan pelinsä pelanneen Miro Hovisen hyvin ajoitetut syötöt avasivat paluumuuttaja Olli Kalliosaarelle vetopaikan ja lätkä löysi tien verkkoon Hokki-veskari Teemu Seppäsen hanskan puolelta. Puolisen minuuttia tästä ja tehovireen kauden h-hetkillä löytäneen Antti Hildenin pyssy lauloi Otto Rädyn mestarillisesta syötöstä: 2 – 1 ja peliä oli pelattu rapeat neljä minuuttia.
Avauserässä nähtiin vielä yksi LeKi-osuma lisää, kun Miro Hovinen ampui maskitta, mutta kovaa. Muutama vuosi sitten Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi värteerattu Teemu Seppänen haparoi taas: 3 – 1. Erän lopulla Hokki otti pikkukakkosen ja Kisa painoi ja jauhoi, mutta Teemu Virtala, Hokin kultakypärä ja kestostara, kyttäsi ja sai irtokiekon. Läpiajonsa Virtala päätti mestarillisen maltillisesti ja peli oli taas maalin erolla Kisalle.
Toinen erä alkoi hurjalla kajaanilaislöylytyksellä. Kisalaissakki juoksi omissa kiekon perässä ja Hokki panoi kaasua, minkä kerkesi. Painostus tuotti Kisalle kaksi jäähyä, mutta huikeiden alivoimamiesten, etunenässä Sami Laakso ja Juha Suomaa, sekä Jarno Laitisen hyvän vireen myötä Kisa kesti. Erän puolivälin jälkeen lehti kääntyikin ja lempääläisillä oli paikkoja karata. Yhdestä niistä Lassi Mattila petasi Markus Korkiakoskelle vetopaikan ja maalin katto pöllysi, kun Korkiakosken veto upposi ihanasti.
– Toisen ja kolmannen erän olimme niskan päällä, näki Petri Mattilakin pelin painopisteen siirron kainuulaisten eduksi.
– Varsinkin kolmas erä oli meiltä puolustustaistelua, myönsi kollegansa näkemyksen oikeaksi Gladkin.
Kolmannessa erässä tosiaan tahdin määräsi Hokki. ”Japa” Laitinen torjui kokonaista 18 kertaa erän aikana, moni niistä oli hyviä ”seivejä”. Mikä tärkeintä irtokiekkoja ei pomppinut. Ajassa 52.23 Jarkko Pyymäelle puhallettiin pikkukakkonen (tuomaristolle plussaa, hyvä esitys heiltä) ja Hokin ylivoima puri. Teemu Virtala pääsi taas kerran kuin kobra luikertelemaan maalille ja luritti pelin tilanteeksi 4 – 3.
Kisa kuitenkin kesti lopun rynnistyksen ja Laitinen torjui jopa maskillaan kaikki vedot. Pelin lopulla tapahtui ikävä sattumus, kun Mika Niemi katkasi takakarvaajana loistavasti Hokin pyörityksen ja taisteli kiekosta väkevästi Teemu Virtalan kanssa. Virtala lysähti jäähän, tuomaristo reagoi heti ja puhalsi pelin poikki. Ilmeisesti polveaan vääntänyt Virtala konttasi vaihtoaition puolelle.
– Toivotaan, että kiekkojumalat olisivat meille edes tämän kerran suopeita, ettei pahaa loukkaantumista tullut, vetosi Petri Mattila korkeimpiin voimiin.
Kisan koko sakki ansaitsee sulan kypärään taistelutahdostaan. Kysytään taas kerran, miksi vasta nyt joukkue pelaa tällä meiningillä Hakkarissa? Tällä peliesityksellä olisi pinnoja kotiloorasta hankittu vähintään viiden voiton verran enemmän ja niillä 15 lisäpisteellä Kisa taistelisi pudotuspelien kotiedusta Hokin kanssa kamppaillen.
Jos ja jos. Jossittelu on urheilun ja sen kommentoimisen yksi parhaista suolapaloista, muttei unohdeta reaalimaailmaakaan. Kisalla on kaksi peliä jäljellä, kotimatsi KooKoota vastaan ja vieraspeli Kiekko-Vantaata vastaan. Kuudella pinnalla paikka kuivilla on saletti.
Peliitoilla on pelit vieraissa Jokipoikia vastaan ja kotona Sportia vastaan. Kukin voi mielessään spekuloida etukäteisvoimasuhteita.
Suomalainen jääkiekkomaailma julkaisi odotetun uutisen, että Sport nostetaan Mestiksestä Liigaan. Mitä se tarkoittaa Mestikseen? Pelataanko ensi vuoden Mestis 10 vai 11 vai 12 joukkueen voimin? Pikkulintu on laulanut, että 12 sakilla mennään, se tietää mielenkiintoisia juttuja karsintoihin. Mutta nyt edetään sen virallisen version mukaan, että kaksi huonointa Mestiksestä karsii kahta Suomi-sarjalaista vastaan ja niiden parien voittajat pelaavat yhdestä Mestis-paikasta. Mielenkiintoista on, että Suomi-sarjan ensimmäisellä pleijari-kiepillä putosivat suurimmat ennakkosuosikit Rovaniemi, Seinäjoki ja KooVee.
Mutta Mestis jatkuu Hakkarissa keskiviikkona 5. maaliskuuta pelillä Kisa vastaan KooKoo.