LeKi Ultimaten ennätyskausi huipentui junioreiden SM-kultaan

Lempääläläisellä ultimatella kulkee tällä hetkellä todella kovaa. Juuri päättyneellä hallikaudella seuran edustusjoukkue ylsi historiansa parhaimpaan sijoitukseen sijoituttuaan SM-sarjassa viidenneksi, minkä lisäksi seuran juniorit voittivat suvereenisti toisen perättäisen halli-SM -tittelinsä. Edustusjoukkueen lisäksi seuran pitkäjänteinen juniorityö alkaa näkyä myös naisten sarjassa, jonne LeKi sai tälle kaudelle ensimmäistä kertaa mukaan oman joukkueen.

– Pelkistä omista kasvateista ei ihan vielä saatu joukkuetta kootuksi, mutta muutaman vahvistuksen myötä pystyttiin lähettämään ensimmäistä kertaa naisten sarjaan joukkue LeKi:n nimellä, täsmentää LeKi:n valmennuspäällikkö Juho Pulakka.

– Lisäksi seuran junioripainotteinen kakkosjoukkue esitti varsin lupaavia otteita avoimen sarjan nelosdivarissa, Pulakka muistuttaa.

Edustusjoukkue taisteli ylimmälle sarjatasolle

Ultimatessa sarjanousut ja -putoamiset voivat poikkeuksellisesti tapahtua myös kesken sarjakauden. Kauden aikana pelataan kolme turnausta viiden joukkueen tasoryhmissä, ja jokaisen turnauksen jälkeen tasoryhmien parhaat nousevat ylemmälle sarjatasolle heikoimpien pudotessa pykälää alemmas. Joukkueet saavat jokaisesta turnauksesta sijoituksensa mukaisen määrän pisteitä ja kauden lopuksi parhaat joukkueet kohtaavat SM-finaalissa ja pronssiottelussa.

LeKi aloitti kautensa toisessa tasoryhmässä eli I-divisioonassa. Ensimmäisessä turnauksessa joukkue sijoittui toiseksi, mutta tammikuussa saavutetun turnausvoiton myötä LeKi nousi kauden viimeiseen turnaukseen SM-sarjaan. Viimeisestä turnauksesta joukkueelle ei enää voittoja herunut.

– Pää ei kestänyt vielä SM-tasolla pelaamista, joukkueen kapteeni Juho Pitkänen myöntää.

– Pari matsia olisi ollut ihan voitettavissa, mutta ratkaisuhetkillä nähtiin ero SM-sarjassa koko kauden pelanneiden joukkueiden ja sarjanousijan välillä, hän jatkaa. Kauden suoritukset riittivät kuitenkin varmistamaan sen, että ensi kauden LeKi aloittaa ylimmällä sarjatasolla.

– Syksyllä me ollaan valmiita, Pitkänen lupaa.

Junioreille jälleen SM-kultaa

LeKi:n edustusjoukkue jäi hyvästä kaudesta huolimatta edelleen seuran junioreiden varjoon, sillä U20-joukkueen tappioton sisäkausi päättyi murskaavaan esitykseen SM-finaalissa, jossa LeKi kaatoi sipoolaisen SOS:n peräti 15–1.

Viimeiset hallikisansa junioreissa pelannut Pitkänen on luonnollisesti tyytyväinen LeKi:n saavutuksiin, mutta samalla hän on huolissaan Suomen yleisestä junioritasosta.

– On vähän sääli, että yli vuoteen meille ei ole kotimaasta löytynyt varteenotettavaa haastajaa. Kansainvälisissä kisoissa näkyy karusti se, että kotimaassa ei päästä pelaamaan kovia junioripelejä, Pitkänen toteaa.

 

Carl Willandt