Pinja Kianta hallikisamestariksi

Pinja Kianta otti ylivoimaisen keihäsmestaruuden. Kuva: Markku Ruonavaara
Pinja Kianta otti ylivoimaisen keihäsmestaruuden. Kuva: Markku Ruonavaara

Lempäälän Kisa menestyi nuorten yleisurheilijoiden sisähallikisoissa Tampereella Pirkkahallissa 8.–9. maaliskuuta. Tapahtuma keräsi 10–15-vuotiaiden Suomen parhaimmiston mukaan. Kaikkiaan osallistujia oli yli 1 400.

Lempäälän Kisasta osallistui 23 urheilijaa. Mitalisaalis oli yksi kulta ja kolme pronssia. Mitalien lisäksi urheilijat saavuttivat peräti 21 pistesijaa. Eri ikäluokkien LeKi-halliennätyksiä kisoissa syntyi 14 kappaletta. Omia ennätyksiä tehtiin roppakaupalla.

Pinja Kianta teki lekiläisittäin kovimman suorituksen ja otti 12-vuotiaiden tyttöjen sarjan keihäässä ylivoimaisen voiton tuloksella 33,79.

13-vuotiaiden poikien Tomy Nurmesniemi oli huippuvedossa, pituuden tulos 506 ja korkeuden 161 ylitys toivat kumpikin pronssisen mitalin.

Pronssin nappasi myös Eerika Reunanen, joka juoksi 15-vuotiaissa tytöissä 300 metrin aidat aikaan 46,95.

60 metrin pikamatkoilla alkueristä finaaliin pinkoivat 13-vuotiaissa tytöissä Jasmin Juujärvi ja Tomy Nurmesniemi pojissa. Pistesijan juoksulajeissa ottivat myös Johanna Ranta (T13 1000 m), Venla Ranta (T14 800 m), Nea Karppinen (T14 60 m aj. ja 300 m aj.) ja Aleksi Kivelä (P14 300 m aj. ja 800m). Hyppylajeissa pistesijan saavuttivat Markus Leppimaa (P11 pituus), Nea Karppinen (T14 pituus ja korkeus), Tanja Lähdekorpi (T15 korkeus) ja Eerika Reunanen (T15 pituus ja kolmiloikka) sekä heittolajeissa Kristiina Laitinen (T10 kuula ja kiekko), Tuomas Närhi (P10 keihäs), Leevi Lipponen (P12 kuula), Juha Närhi (P12 kiekko) ja Pinja Kianta (T13 kuula).

Pikaviestijoukkueita LeKi:sta oli kisoissa neljä. Parhaiten menestyi T15 4x80m aitaviestijoukkue Lähdekorpi-Juujärvi-Karppinen-Reunanen sijoittuen isojen kaupunkien seurojen jälkeen viidenneksi.

Sisulisäikäisten kausi Hämeen piirissä päättyy 23. maaliskuuta kisattavaan hallikauden huipentumaan. Kilpailukauden ensimmäisiin piirinmestaruuskilpailuihin on lähdössä iso joukkue LeKi:lta.

Timo Reunanen