Tehopelaaja Mikko Järvinen lupaa nälkäisen ja rennon Loiskeen liigakarsintaan

Trilleriksi meni Sääksjärven Loiskeen ja Zenithin välinen futsalin ykkösdivarin viimeisen kierroksen ottelu. Loiskeen piti voittaa peli päästäkseen karsimaan paikasta pääsarjaan ja sen se teki äärimmäisen niukasti lukemin 4–3. Onneakin oli rippunen matkassa mukana, sillä Zenith kolisti kahdesti yläripaa ja ainakin kerran tolppaa.

Loiske klaarasi tiensä taistelemaan liigapaikasta tammisaarelaista ESC:tä vastaan, joka kaksi vuotta sitten vastaavassa tilanteessa pudotti divarilaisena silloisen liigatiimi Loiskeen.

– Nyt on revanssin ja hyvityksen vuoro. Paineet ovat liigajoukkueella, he ovat ennakkosuosikkeja, mutta Loiske on rento ja nälkäinen, lupaa ykkösdivisioonan pistepörssin, tehoilla 23 maalia ja 33 syöttöä, voittanut Mikko Järvinen.

Järvinen on divaritasolla todellinen tehotykki, sillä muutama kausi sitten sama mies oli maalipörssin voittaja.

– Olen toki hyvässä kunnossa, mutta tällä kaudella iso kiitos tehoistani kuuluu kanssani liki koko kauden samassa kentässä pelanneille veljelleni Järvisen Mikalle sekä kokeneelle Sairialan Markukselle. Heidän kanssaan on ollut helppo ja mahtava pelata, jakaa Mikko kiitosta perinteiseen joukkueurheilutapaan kanssapelaajilleen.

Liigakarsinnoissa pelitahti on tiivis, sillä lauantaina Loiske matkustaa Tammisaareen ja heti sunnuntaina taistellaan Hakkarissa. Jos voitot ovat tasan, tekevät sääksjärviset vielä reissun rannikolle.

– Kieltämättä kaksi peliä viikonloppuna on kova fyysinen haaste meille, mutta jos lauantain ryöstöretki Tammisaareen onnistuu, löytyy varmasti tahtoa ja kuntoa sunnuntaillekin, alleviivaa Järvinen.

Kun panokset kasvavat, katseet kiinnittyvät kokeneeseen ratkaisijakaartiin, kuten juuri duoon Mikko Järvinen ja Markus Sairiala.

– Meiltä tarvitaan tehoja karsintapeleissä, se on selvä homma. Haasteeseen pitää kyetä vastaamaan, virkkoo Järvinen rauhallisesti.

Futsal-peleissä yleisömäärät Lempäälässä eivät päätä huimaa, esimerkiksi Zenith-peliä oli katselemassa reilut parisenkymmentä silmäparia. Liigakarsintaan Mikko Järvinen kaipaa kotiväen tuomaa lisäapua.

Mökki täyteen vaan, vetoaa Järvinen. Vertailun vuoksi voi todeta ESC:n vetävän Tammisaareen jopa 300–400 suuruisia katsojamääriä.