Uudistuneen myymälän palvelutiskiltä saa muun muassa kalaa ja valmisruokia

S-market Lempäälä avasi ovensa Lempoisten Kauppakulmassa

Avajaisissa väkeä riitti ja paikoitusalue täyttyi. Kuva: Erkki Koivisto

Avajaisissa väkeä riitti ja paikoitusalue täyttyi. Kuva: Erkki Koivisto

Radan varresta laajempiin tiloihin osoitteeseen Puistokatu 4 muuttaneen S-market Lempäälän avajaisia vietettiin torstaina 27. maaliskuuta.

Ryynikän alueella Lempäälän keskustassa sijaitseva kiinteistö rakennettiin 1990-luvulla alun alkaen rautakauppakäyttöön. Aiemmin siinä on pitkään toiminut Superspar-market ja viimeksi postin lajittelukeskus. Rakennus on nyt saneerattuna siis palannut lähes alkuperäiseen käyttöönsä, kun Pirkanmaan Osuuskauppa avasi siinä S-marketin.

– S-marketin valikoima laajentui muuton yhteydessä sadoilla uusilla tuotteilla, minkä lisäksi uudesta myymälästä löytyy myös Oma Keittiö -palvelulinjasto, kertoo marketpäällikkö Tommi Nordling.

Palvelutorilla on irtomyynnissä muun muassa kalaa, erilaisia salaatteja, kylmiä ja lämpimiä valmisruokia sekä grillituotteita.

– Muutenkin ruoka on toimintamme keskiössä, meiltä löytyy runsaasti lähiruokaa, mutta myös erikoisruokien valikoimat ovat kasvaneet, Nordling jatkaa.

Aurinkoinen aamu oli houkutellut runsaasti tutustujia uuteen S-marketiin. Kuva: Erkki Koivisto

Aurinkoinen aamu oli houkutellut runsaasti tutustujia uuteen S-marketiin. Kuva: Erkki Koivisto

500 neliötä lisää myyntitilaa

S-marketilla on uudessa sijaintipaikassaan kokonaisneliöitä 3 137, josta myyntiala on 2 112 neliötä. Siitä päivittäis- ja käyttötavaran myyntiala on 1 747 neliötä. Vanhan S-marketin myyntialan kokonaisneliöt olivat 1 517 ja siitä päivittäis- ja käyttötavarakaupan osuus oli 1 226 neliötä.

S-marketin lisäksi Lempoisten Kauppakulmassa asiakkaita palvelevat yhdessä kaupan kanssa muuttava Alko sekä Keskusapteekki ja vakuutusyhtiö Lähitapiola. Lisäksi S-marketin yhteydessä on edelleen postin asiointipiste. Eteisessä on kaksi pullonpalautusautomaattia ja ulkoseinässä ottoautomaatti. ABC-automaattiasema jää vanhalle paikalleen edellisen myymäläkiinteistön pihaan.

Pirkanmaan Osuuskaupalla on suunnitelmissa vuokrata tyhjilleen jäänyt S-market-kiinteistö.

Lempäälän keskustan Alkoon on käynti S-marketin ovesta. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän keskustan Alkoon on käynti S-marketin ovesta. Kuva: Erkki Koivisto

– Etsimme parhaillaan vuokralaista tai vuokralaisia sinne, sanoo Pirkanmaan Osuuskaupan päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Mirkka Voutilainen.

Pirkanmaan Osuuskaupan Sääksjärvelle rakentama S-market on valmistumassa niin ikään tänä keväänä.

– Avaamme Sääksjärvellä kymmenes päivä huhtikuuta, Voutilainen sanoo.

Kovassa kasvussa olevalla POK:lla on Pirkanmaalla tällä hetkellä yli sata toimipaikkaa ja 3 000 työntekijää. Lempäälän ja Sääksjärven uusien S-marketien myötä Pirkanmaan Osuuskaupalla on Lempäälässä Prisma, kaksi S-marketia, Sale, kaksi ABC-asemaa ja yksi Emotion-myymälä.

Sähkömopolla onnistuu asioida

Uuden S-marketin tekniikka on suunniteltu toimimaan ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti. Lämmitykseen käytetään ensisijaisesti maalämpöä. Kylmäkalusteet ovat jäähdytysenergiaa säästäen kannelliset ja ovelliset.

– Vanhaan verrattuna uudessa S-marketissa oli tapettu ne vanhan S-marketin ei-vammaisystävällisen korkeat hyllyt. Nyt sain sähkömoposta ihan joka korkeudelta tavarat itse, sanoo avajaispäivänä uuteen myymälään tutustunut liikuntavammainen Jan Åhman Lempäälästä.

Lempäälän kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hult ja marketpäällikkö Tommi Nordling olivat henkilökunnan ja asiakkaiden edustajien lisäksi leikkamassa nauhan, jota pitelivät POK:n päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Mirkka Voutilainen (vas.) ja ryhmäpäällikkö Meeri Perälä.

Lempäälän kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hult ja marketpäällikkö Tommi Nordling olivat henkilökunnan ja asiakkaiden edustajien lisäksi leikkamassa nauhan, jota pitelivät POK:n päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Mirkka Voutilainen (vas.) ja ryhmäpäällikkö Meeri Perälä. Kuva: Erkki Koivisto

Hänestä hyllyjen välit olivat vähän ahtaat, mutta olihan paikalla normaalia enemmän väkeäkin.

– Muutaman kerran vähemmän kuukaudessa tekee nyt mieli lähteä Ideaparkin Prismaan ostoksille, sanoi Åhman, joka oli erityisen mielissään siitä, että saman katon alle oli saatu apteekkikin.

Lempäälän kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hult oli toista kertaa avaamassa myymälää samoille sijoilleen. Hänen mukaansa

kasvava asukasmäärä Lempäälässä ja ympäristössä luo mahdollisuuksia elinkeinotoiminnalle.

– Rakennuksen laajentaminen ja uudistaminen on osoitus siitä, että kuntamme keskusta on vetovoimainen kaupallisten toimintojen alue Ideaparkin olemassa olosta huolimatta, sanoi Petäkoski-Hult mainiten, että seuraava uuden marketin läheisyyteen toteutettava rakentamishanke on mitä todennäköisimmin YH Kotien hanke.

– Naapurustoon rakentuu ikäihmisille tarkoitettu asuinkerrostalo, jonka yhteyteen on mahdollisuus rakentaa tiloja myös monenlaisille palveluille, joista osa voi olla kunnallisia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?