LeKi ottaa lentopallon ykkössarjapaikan vastaan

Tommi Roinisella on maajoukkuekokemusta Mauro Berruton kaudelta. Viime kaudella Roininen palesi ykkössarjaa TKT:n paidassa.
Tommi Roinisella on maajoukkuekokemusta Mauro Berruton kaudelta. Viime kaudella Roininen palesi ykkössarjaa TKT:n paidassa.

Lempäälän Kisan seurajohto ilmoitti perjantaina 4. huhtikuuta pidetyissä lentopallokauden päättäjäisissä, että Kisan miesjoukkue on mukana ensi kauden ykkössarjassa eli Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, jonne joukkue lunasti pelaamalla paikan muutama viikko sitten päättyneellä sarjakaudella.

Moni kysymysmerkki ehti oieta kahdessa viikossa. Yksi iso haaste on riittävän euromäärän kokoon haalinta, mutta ensikommentit varainhankintapuolelta ovat olleet sen verran positiivissävyisiä, että riittävä rahamäärä kokoon saadaan.

Valmennuspuolella palaset loksahtivat myös uomilleen, kun edelliskausilta tuttu ja kokenut duo Raimo Lehtonen ja Tapani Nyström on jatkossakin mukana, ja valmennusosastoa vahvennetaan vielä yhdellä osaavalla tekijällä.

Vanhasta pelaajakaartista jatkaa isoin osa, kuten liigakokemusta omaavat Sauli Silpo, Anssi Vesanen ja Jussi Niemi. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat tulossa Lempäälässä asuvat ja Lempäälän Jyryn junnukoulussa alkuoppinsa saaneet Tommi Roininen ja Ossi Vesanen, joilta molemmilta löytyy kokemusta maan pääsarjasta sekä Roiniselta aina maajoukkuetta myöten.

– Innolla lähden mukaan rakentamaan lempääläistä lentisbuumia. Lyhyt treenimatka, entuudestaan tutut pelikaverit ja porukassa vallitseva hieno yhteisöllisyyden henki vetivät mukaan, sanoo Sääksjärven koululla opettajana työskentelevä Roininen.

– Mukava olla mukana ja antaa oma panokseni lempääläisen lentopallon eteen, säestää kaksimetrinen Vesanen, joka myös on liigauran ohella päässyt haistelemaan makuja maajoukkueringistä italialaisen päävalmentaja Mauro Berruton aikakaudella.

Menneen kauden Roininen ja Vesanen pelasivat TKT:n ykkössarjajoukkueessa.
Kisan ryhmään liittyy lisäksi nuori passarilupaus Juuso Rautakorpi, joka viime sesongilla pelasi Ylöjärven Ryhdin kakkossarjajoukkueessa.

Lempääläisellä lentopallolla on vielä tänä keväänä jännityksen hetkiä, kun sekä Kisan B97- että C99-tyttötiimit ovat selvittäneet tiensä SM-finaaliturnauksiin. C-tytöissä saavutus on jo nyt huiman hieno, sillä mukana oli 130 joukkuetta, joista 12 selvitti tiensä finaalivaiheeseen.