Skeittikeskus, keilahalli vai rautakauppa?

Karulta se kieltämättä näyttää. Tyhjä parkkipaikka keskellä kylää.

Vanhat ostoskärryt olivat pari viikkoa paikoillaan katoksessa. Ikkunoissa kerrotaan yhä asiakasomistajan eduista kelta-sinisin kirjaimin.

Silminnäkijähavaintojen mukaan ostoskärryt joutuivat teinien kynsiin. Mainokset taas hämäävät tietämätöntä, joka tulee kauppareissulle vanhasta tottumuksesta.

Iltaisin entisen S-marketin parkkialueen valtaavat mopot ja mautot. Moottorit laulavat ja kumia palaa.

 

Osuuskaupan ratkaisu muuttaa S-market tien toiselle puolen kummastuttaa. Virallisen selityksen mukaan kauppaa haluttiin laajentaa, mutta on vaikea pitää järkevänä ratkaisuna sitä, että muuton seurauksena vanha kiinteistö jää tyhjilleen.

Pirkanmaan Osuuskaupan kauppapaikkaneuvottelija Matti Lehtonen totesi viime vuoden syyskuussa, että lähtitulevaisuudessa rakennusta ei ainakaan pureta.

Ehkä Osuuskauppa on ollut kaukaa viisas. Entinen S-marketin kiinteistö nimittäin sijaitsee keskustan kehittämisvision suunnittelualueella. Myös junaradan itäpuolelle suunniteltu lisäraide tuo soppaan oman mausteensa. Mutta vaikka rakennus joskus purettaisiinkin, ehtii sitä ennen vielä paljon Lempäälän kanavassa vettä virrata.

Osuuskauppa kertoo parhaillaan etsivänsä vuokralaista kiinteistöön. Olennainen kysymys kuuluukin, mitä vanhan S-marketin paikalle?

 

Nuoret ainakin viihtyvät Ässän parkkialueella, se on huomattu. Entä jos alueelle pystytettäisiin skeittiparkki?

Laji elää kovaa nousukautta, joten käyttäjiä varmasti löytyisi. Ja Vesilahden esimerkki todistaa, että skeittiparkille todella on kysyntää. Parkki voisi jopa olla kunnan imagolle hyväksi. Nyt lähestulkoon jokainen pirkanmaalainen lautailuharrastaja tietää, missä on Vesilahti.

Aina voi mennä pidemmälle. Entisiin market-tiloihin voitaisiin rakentaa skeittihalli. Harrastaa saisi säästä riippumatta, eikä tarvitsisi lähteä Lakalaivaan tai Leinolaan asti temppuilemaan. Lisäksi kunta saisi tuloja käyttömaksuista.

Mahdollisuudet eivät pelkkään lautailuun rajoitu. Skeittikeskuksessa voi yhtä hyvin temppuilla BMX-pyörällä ja potkulaudallakin. Ja tietty nuoret saisivat sitä kuuluisaa liikuntaa.

 

Eikö skeittikeskus vakuuta? Entä keilahalli? Uimahalli kun näyttää olevan kunnalle liian kallis operaatio. Keilauspuitteet saisi kasaan varmasti edullisemmin. Vanha marketti sopisi tähän aivan mainiosti tilavuutensa ja hallinomaisen muotonsa puolesta.

Todennäköisin vuokralainen lienee kuitenkin kauppatoimintaa harjoittava yrittäjä. Pienelle remontilla vanhaan market-kiinteistöön saa hyvän paikan vaikkapa rautakaupalle tai rakennustarvikkeita myyvälle marketille. Alan toimijoita ei lähipiirissä liikaa ole.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?