Niukkuutta omatoimirahan jaossa

Lempäälän kunnan tälle vuodelle taloussuunnitelmaan budjetoimaa 40 000 euron omatoimirahaa haki yhteensä 16 yhteisöä. Haettu kokonaissumma oli yli 66 000 euroa. Lempäälän kunnan lähidemokratiatoimikunnalle esityksen tehneen valmistelutyöryhmän mukaan kaikki määräaikaan mennessä saapuneet hakemukset olivat hyvin perusteltuja ja avustuskelpoisia, mutta rajallisten määrärahojen takia karsintaa joudutaan tekemään.

Lempäälän Kisa sai lähidemokratiatoimikunnan päätöksellä 8 000 euroa beachvolley-kenttien rakentamiseen Hääkiven alueelle. Kiviahon asukasyhdistys sai 7 500 euroa Vätäräisentien leikkipuistohankkeen jatkorakentamiseen. Itä-Lempäälän maamiesseura saa 3 000 euroa kyläkirjahankkeeseen sekä 3 000 euroa aluejätepisteen rakentamiseen. Kyynäröjärven kalastajat ry sai 3 000 euroa kalastuslaiturin ponttoneihin ja rakenteisiin. Höytämön omakotiyhdistys sai 3 000 euroa Iso-Kyynäröjärven kaislanniittoon. Kuokkalan-Kuljun osakaskunta sai 3 000 euroa teräsportaiden rakentamiseksi kalastuspaikalle Liuhanvuolteen rantaan.

Sääksjärventien asukasyhdistys sai 2 500 euroa Sipilänalueen kävelypolun kunnostamiseen. Kuljun Asemakylän omakotiyhdistys sai 2 500 euroa beachvolley-kenttäalueen kunnostukseen. Hakkarin asukasyhdistys sai 1 500 euroa Koivunokan uimarannan laituriin. Linnajärventien asukasyhdistys sai 1 000 euroa uimaranta-alueen kunnostukseen. Kuljun kyläyhdistys sai 1 000 euroa beachvolley-kentän katsomon kunnostukseen. Sääksjärven omakotiyhdistys sai 500 euroa leikkipuiston kunnostukseen sekä Tuuli-Saaren omakotiyhdistys 500 euroa Kalkkunapolun leikki- ja pallokentän kunnostamiseen.

Toimikunta päätti lisäksi antaa Ahtialan kyläyhdistykselle ja Hollon omakotiyhdistykselle jatkoaikaa vuoden 2013 käyttämättä jääneelle omatoimirahaosuudelle vuodelle 2014

Omatoimiraha on tarkoitettu kuntalaisten omatoimisuuden tukemiseen, muun muassa ympäristön kunnostamiseen ja kunnan palveluvarustuksen täydentämiseen. Tukea voidaan myöntää kuntalaisia edustaville yhteisöille, kuten kylä- ja asukasyhdistyksille. Omatoimisuuden tulee kattaa talkootyönä tai omarahoituksena vähintään 30 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista.

Avustusta myönnetään pääasiassa tarvikehankintoihin ja työkonekustannuksiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?