Maahanmuuttajille järjestetään uutta toimintaa

Lempäälän Punaisen Ristin osasto haluaa tehdä uuden aluevaltauksen Lempäälän keskustan alueella. Aikomuksena on järjestää uudenlaista toimintaa maahanmuuttajille.

– Keskustan alueella asustaa paljon maahanmuuttajia, joiden olisi hyvä saada parempia kontakteja kantaväestöön. Samalla Punainen Risti voi tarjota uusia ystäviä ja tekemistä sekä muualta tulleille että paikallisille, kertoo Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirin viestintäkoordinaattori Altti Näsi.

Nyt Lempäälän-osasto etsii vapaaehtoisia mukaan uuteen toimintaan. Aiheesta järjestetään infotilaisuus Lempäälän seurakuntatalolla 5. toukokuuta. Paikalle toivotetaan tervetulleiksi kaikki asiasta kiinnostuneet.

Paikallisen osaston puheenjohtaja Sirkka-Liisa Isotalo kertoo, että etenkin nuoret maahanmuuttajat kaipaavat enemmän tekemistä kantaväestön kanssa.

– Pyrimme aloittamaan jonkinlaista kieli- ja kulttuuritoimintaa esimerkiksi kahvilassa. Ihan vain jutustelua ja ihmisiin tutustumista.

– Myös maahanmuuttaja rouvat voivat olla kontaktien puutteessa eikä heidän kielitaitonsa välttämättä kehity. Heille toivoisin rohkeutta tulla mukaan tapaamaan paikallisia.

Lempäälä on muuttovoittokunta, ja myös maahanmuuttajien osuus kunnan väestöstä kasvaa hyvää vauhtia.

Isotalo toivoo, että vapaaehtoisista voitaisiin muodostaa ryhmiä, jotka tapaisivat säännöllisesti.

– Ihan hyvin maahanmuuttajat voisivat lähteä mukaan myös SPR:n ystäväpalvelutoimintaan.

Altti Näsi toteaa, että kontaktien kautta maahanmuuttajat oppivat paljon yhteiskunnastamme.

– Toivottavasti paikallisten negatiiviset ennakkoluulot saavat toimintaan osallistuvien ja heidän tuttujensa osalta kyytiä, hän lisää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?