Lastensuojelun käsittelyajat venyneet

Sosiaaliasiamiehet ovat huolissaan Pirkkalan yhteistoiminta-alueen lastensuojelun käsittelyajoista. Sosiaaliasiamiehen selvityksessä vuodelta 2013 käy ilmi, että lastensuojeluilmoituksista 76 5% käsiteltiin seitsemän arkipäivän kuluessa ja lastensuojelutarpeen selvityksistä 74 % tehtiin lain vaatimassa kolmen kuukauden määräajassa.

Vesilahden kunnanhallituksen tiedokseen merkitsemässä selvityksessä sosiaaliasiamiehet kiinnittävät huomiota laissa annettujen määräaikojen noudattamiseen ja toivovat, että kunnat varaavat lastensuojeluun tarvittavat resurssit sekä ryhtyvät muihin tarvittaviin toimiin asioiden korjaamiseksi.

Vesilahdelta tuli sosiaaliasiamiehelle vuonna 2013 yhteensä 21 asiakastapahtumaa, joka oli yli kolminkertainen vuoden 2012 määrään. Erityisesti lastensuojeluun liittyvät kysymykset olivat lisääntyneet Vesilahdella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?