Pirkanmaan liitto kehittäisi Tampere-Turku -yhteysväliä

Pirkanmaan liitto haluaa tukea Turun ja Tampereen seutujen verkottumista ja luoda hyvät edellytykset työasioinnille ja pitkämatkaiselle työssäkäynnille. Pirkanmaan liitto antoi Varsinais-Suomen liitolle vuoteen 2035 ulottuvan liikennestrategian luonnoksesta lausunnon.

Liitto muistuttaa, että korkeatasoista markkinaehtoisen joukkoliikenteen edellytyksiä on tuettava ja varmistettava, ettei yhteysvälin kehittäminen olennaisesti heikennä nykyisten reittien varrella olevien kuntien joukkoliikenteen palvelutasoa.

Koko yhteysvälillä voitaisiin jatkossa tarjota tehokkaita matkaketjuja liityntäpysäköinnin ja vaihtoyhteyksien kautta.

Luonnoksessa on esillä myös paikallisjunayhteys Turku-Tampere -välille. Vahvaa lähijunaliikennettä kehitetään etelässä Lempäälään ja myöhemmässä vaiheessa Akaan Toijalaan. Paikallisjunaliikenteen kehittäminen on pitkän aikavälin tavoite, joka tutkitaan paremmin tarpeen ilmetessä.

Liikennestrategialuonnoksessa esitetään tarve myös Toijalan kolmioraiteelle. Pidemmällä tähtäimellä rataverkolle tarvitaan lisäkapasiteettia tavara- ja henkilöjunaliikenteen kasvulle. Liikennestrategiassa korostetaan myös Pirkanmaan puuterminaalien merkitystä. Pirkanmaalla puuterminaalien sijainti selvitetään maakuntakaavaa varten syksyn aikana ja siinä yhteydessä otetaan huomioon naapurimaakuntien puuterminaalien tarpeet.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?