Kulttuuristipendejä nuorille kulttuurin harrastajille

Lempäälän kunnan sivistyslautakunta jakoi kulttuuristipendejä nuorille kulttuurin harrastajille, opiskelijoille ja ammattilaisille. Stipendejä oli mahdollista hakea muun muassa taiteellisen ja tieteelliseen työskentelyyn, täydennyskoulutukseen, näyttelykustannuksiin, opintomatkoihin ja taideprojekteihin.

Yhteensä 5 000 euron summa jaettiin kahdeksan stipendinhakijan kesken. Oskari Toivoselle myönnettiin taiteelliseen työskentelyyn musiikin alalla ja Kaksoispiste-yhtyeen toimintaan 1 200 euroa. Ville Pastell sai 1 000 euron stipendin Kaksoispiste-yhtyeen sävellys- ja sovitustyöhön, musiikin äänitykseen ja graafisen materiaalin tuottamiseen. Johanna Mattilalle myönnettiin 600 euron suuruinen stipendi Shivers-valokuvasarjan monitasoiseen Diasec-valokuvapohjustamiseen Haiharan kesänäyttelyä varten. Mattilan kuvilla haetaan myös muihin näyttelyihin.

Jenni Loponen, Liisa Rissanen ja Jemina Saarinen saivat kukin 500 euroa osallistumiseen Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalien tanssikurssille. Petra Lindströmille ja Tessa Länsipurolle myönnettiin 350 euroa Cosplay Tour Europe -elokuvan tekemiseen, matkustukseen ja majoitukseen.