Paikallisilla jalkapallosakeilla kipsi päällä

Lempääläinen jalkapallokausi on sujunut viime viikkoina edustustasolla huonosti. Niin Sääksjärven Loiske kuin LeKi-futiskin ovat ajautuneet tappioputkiin, joista pitää pikapikaa päästä pois.
Nelosdivarissa LeKi-futis avasi kautensa loistavasti ja johti sarjaa alkukieppien jälkeen. Hurmahenkisimmät puhuivat jo sarjanoususta, mutta juhannuskesällä puheenparsi on vaihtunut siihen, että kuinka vältytään tasaisessa sarjassa putoamiselta.

– Kipsi on ilman muuta henkistä luokkaa. Nyt kaivattaisiin onnistumisia, niin varmasti homma palautuisi alkukauden jengoilleen, tiivistää LeKi:n murheen ytimen valmentaja Lassi Lehtonen.

Menneen viikon peleissä LeKi hävisi Ilveksen reserveille niukasti 2–3 ja muutamaa päivää myöhemmin Toijalan Pallo-49:lle lukemin 3–0. Voitottomien pelien putki on jo kuuden ottelun mittainen.

– Yritys kentällä on hyvää, ja pojat treenaavatk sarjataso huomioiden hyvin. Yksi vapauttava voitto nyt tarvittaisiin, uskoo Lehtonen parempaan huomiseen.

LeKi:lla on tänään 18. kesäkuuta ääritärkeä peli Sastamalassa, kun se visiteeraa sarjajumbo SW:n vieraana.

Kolmosessa Sääksjärven Loiskeen kaksi viimeisintä peliä ovat tuottaneet kaameat rökäletappiot. Valkeakoskella Pallosepot ryöpytti Loisetta lukemin 7–2 ja seuraavassa karkelossa TKT löi taululle yhtä rumat luvut: 6–1.

TKT-ottelun sekoitti Loiskeen topparin Juha-Matti Lahtisen saama ulosajo avausjaksolla. Lahtinen joutui takaapäin torppaamaan tamperelaishyökkääjän, josta seurauksena punainen kortti ja rangaistuspotku, josta TKT karkasi 3–1-johtoon.

Positiivista on, että sekä LeKillä että Loiskeella nuoret pelaajat ovat ottaneet isoa roolia. LeKin 18-vuotias Miko Heikkilä ja vuotta vanhempi Solmu Laaksonen ovat pelanneet ennakkoluulottoman pirteästi. Loiskeella puolestaan armeijassa palveleva Otso Suonpää on ollut yksi vahvimmista kärkimies Matias Riikosen ohella.

Pohjasarjassa eli kutosdivisioonassa pelaa kolme paikallista joukkuetta, joista etukäteen suosikkina sarjaan lähtenyt Vesilahden Visa on tekemässä paluuta vitosdivariin, sillä alkukaudella Visa on voittanut kuusi ottelua ja hävinnyt vain kerran. LeKi-futiksen nuorekas kakkostiimi on saldonnut kolme voittoa ja neljä tappiota. Loiskeen reservit puolestaan on tahkonnut pelinsä yhdellä voitolla ja tasapelillä sekä neljällä tappiolla. Visa on paikallispeleissä kaatanut sekä LeKi:n lukemin 4–0 että Loiskeen lukemin 4–2.