Yepzon tuo lisäturvaa lapsiperheille

Puettavia teknologioita ja älyvaatesovelluksia kehittävän suomalaisen Yepzon-konsernin ensimmäinen kuluttajatuote on valmistunut kansainväliseen ennakkomyyntiin. Ihmishenkiä pelastava tuote on ennakkotilattavissa jälleenmyyjille kuluvan vuoden joulutoimituksiin.

Yepzonin kehittämä turvateknologia yhdistää paikannusteknologiat, mobiililaitteet ja uudenlaisen pilvipalvelun. Ensimmäisenä Yepzon-teknologiaan perustuvana tuotteena lanseerataan lasten puettava paikannusratkaisu.

– Pelkästään EU:n ja Yhdysvaltain alueilla katoaa yli miljoona lasta vuosittain. Yli sataatuhatta heistä ei koskaan löydetä. Nykyteknologialla niin ei tarvitse olla, toteaa Yepzonin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Otto Linna.

Pienikokoinen ja kevyt Yepzon-paikannin kulkee kätevästi lapsen mukana. Lapsen eksyessä Yepzonin universaali käyttöliittymä paikantaa hänen sijaintinsa niin läheltä kuin kaukaa. Laitteen ja sovelluksen käyttö on helppoa ja turvallista – laite toimii kaikilla keskeisillä älypuhelinalustoilla, henkilötietoja ei kysytä eikä tunnuksia tarvita. Painikkeeton laite on minuutissa käyttövalmis ja sen akun kesto on jopa kuukausia.

– Suurimpia kynnyksiä aiempien laitteiden kanssa on ollut käytön monimutkaisuus, korkea hinta ja heikko akun kesto. Kehittämämme tuote ratkaisee nämä ongelmat. Yhtiön visio on tuoda teknologia kaikkien lasten turvaksi globaalisti vanhempien tulotasosta riippumatta, kertoo Linna.

Yepzon-kuluttajatuotteet on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Myynnin alkaessa päämarkkina-alueet ovat EU, USA ja Venäjä.

Runsaasti ennakkotilauksia keränneet Yepzon-tuotteet ovat saatavilla vuoden 2014 joulutoimituksiin. Suomessa tuotteiden kuluttajamyynti alkaa joulusesongissa.

Yepson Oy on tamperelainen teknologiayritys, jossa myös Pirkanmaan Lehtitalo on pienellä panoksella mukana. Pirkanmaan Lehtitaloon kuuluu muun muassa Lempäälän-Vesilahden Sanomat.