Mitä kuuluu, Henri Flame?

Liekehtivästä kitarasta tunnettu Henri Flame on tehnyt instrumentaalilevyn. Kuva: Kari Nieminen
Liekehtivästä kitarasta tunnettu Henri Flame on tehnyt instrumentaalilevyn. Kuva: Kari Nieminen

Viimeksi tapasimme Henri Flamen kanssa marraskuussa. Hänen bändinsä Dirty Thieves oli saanut juuri uuden laulajan, ja ilmassa oli uuden opettelua ja tunnustelevaa tutustumista. Henri Flame, mitä nyt kuuluu?

– Hyvää kuuluu. Julkaisin maanantaina 7. heinäkuuta oman Run away prisoner EP-levyn. Levyllä on kolme rock-henkistä instrumentaalikappaletta. Kokeilin huviksen, miten tuon tyyppinen uppoaa kuuntelijoihin. Instrumentaalimusiikki on vähän erityyppistä kuunneltavaa, koska siinä ei missään vaiheessa lauleta. Yksi kappaleista on akustinen, yksi rock-biisi ja kolmas bluesvaikutteinen. Niitä voi kuunnella esimerkiksi Youtubessa. Tarkoitus on lähettää levy ulkomaille samantyyppistä musiikkia tuottaviin levy-yhtiöihin, koska aina pitää kokeilla. Ulkomailla on enemmän kuuntelijoita instrumentaalimusiikille.

Onko Dirty Thievesiltä tulossa julkaisua lähiaikoina?

– Olemme parhaillaan kesätauolla. Talvi keikkailtiin pitkin Pirkanmaata ja nyt syksyllä suuntaamme studioon äänittämään neljän biisin EP-levyä. Levy tulee ulos lokakuun lopulla.

Meillä vaihtui rumpali, joten koko bändi on nyt yhtä motivoitunut ja kaikilla hyvä meininki. Loppuvuosi sujuukin keikkaillen ja uutta levyä markkinoiden. Tarkoitus on lähteä ainakin Turkuun ja Helsinkiin lähikuntien lisäksi. Liekkikitarakin on mukana edelleen, mutta pienimmillä lavoilla sitä ei voi sytyttää. Järjestämme  syksyllä oman, isomman levynjulkaisukeikan jossakin. Lempäälässä Dirty Thievesin näkee ainakin lokakuussa Paikallisessa.