Positiivisuus, asiantuntevuus ja yritteliäsyys nousivat esiin Vuoden Lempo -valinnan perusteluissa. "Hän on todellinen Lempojen Lempo".

Lempoksi Lempäälän kulttuurihengetär

Pirkko Fors yllättyi valinnastaan Vuoden Lempoksi. 111-vuotiasta kirjakauppaa pyörittävä Fors on tunnettu niin Lempäälässä kuin muualla Suomessa.

Pirkko Fors yllättyi valinnastaan Vuoden Lempoksi. 111-vuotiasta kirjakauppaa pyörittävä Fors on tunnettu niin Lempäälässä kuin muualla Suomessa.

”Kaikkien tuntema” on sanapari, joka kuvaa vain harvoja lempääläläisiä henkilöitä. Tämän vuoden Lempoon se kuitenkin osuu kuitenkin mitä parhaiten. Pirkko Fors on tullut tutuksi kirjakaupan tiskin takaa jo vuodesta 1958. Kulttuurin ylläpitäjäksi, ystävälliseksi, positiiviseksi ja palvelualttiiksi kuvattu Fors valittiin tänä vuonna Vuoden Lempoksi.

Vuoden Lempon valitsi työryhmä, johon kuuluivat edustajat Lempäälän kunnasta, Lempäälä-seurasta, Lempäälän Yrittäjistä ja Lions Club Lempäälästä. Työryhmä järjesti toukokuussa neuvoa-antavan äänestyksen, jossa Fors sai selvästi eniten ääniä.

Forsin ura yrittäjänä Lempäälässä on kestänyt jo 34 vuotta. Monenlaisia tunnustuksia aiemminkin saanut Fors on Vuoden Lempo -arvonimestä hämmästynyt.

– Kauhean yllättävää oli, en osannut tällaista edes ajatella. Tuntuu, etten ole tehnyt yhtään mitään, mutta jotain ne ihmiset aina keksii. Kai syynä on se, että olen oma itseni. Ihan tuntemattomatkin ihmiset ovat sanoneet, että ”rouva, minä olen äänestänyt teitä”.

Lempäälä on tulevaisuuden paikkakunta

Tämän vuoden Lempo on positiivinen, kaikkien tuntema kulttuurin ylläpitäjä.

Tämän vuoden Lempo on positiivinen, kaikkien tuntema kulttuurin ylläpitäjä.

– Tänne on muuttanut tosi paljon uusia ihmisiä, paljon on rakennettu uutta ja hävitetty vanhaa. Lempäälä on ollut kovin edistyksellinen kunta kolmenkymmenen vuoden aikana. Tietysti väen lisääntyessä on ollut pakkokin vastata päiväkoti- ja koulurakentamisiin, pohtii Fors Lempäälän muuttumista entisajoista nykypäivään.

Kunnan tulevaisuuden hän näkee valoisana.

– Lempäälä on tulevaisuuden paikkakunta. Täältä on hyvät yhteyset ja lyhyet matkat. Jos uusi keskustakaava toteutuu, siitä tulee huippuhieno, mutta tuskin se minun elinaikanani toteutuu. Uskon silti,  että keskusta säilyy elinvoimaisena.

Parhaana asiana Lempäälässä Fors pitää ihmisiä. Hän kehuu vuolaasti asiakkaitaan, joiden joukossa ei ole lainkaan ikäviä ihmisiä. Kesäisin kirjakaupassa poikkeaa paljon mökkeilijöitä ja ohikulkumatkalla olevia. Heidän mukanaan sana harvinaiseksi käyneestä yksityisestä kirjakaupasta kiirii Helsinkiä myöden, ja terveisiä Forsille tulee toisinaan mitä ihmeellisimmistä suunnista. Etenkin Sinikka ja Tiina Nopolan ja Jake Nymanin tekemää markkinointia Fors arvostaa suuresti.

Vanha kulttuuripitäjä pitää pintansa

Fors kehuu Lempääläläistä kulttuurikenttää  vuolaasti. Kehuja saavat etenkin Runomaraton, jonka esitykset ovat saaneet hänet vaikuttavuudessaan kananlihalle, ja Tawaststjernojen konsertit Lempäälä Soi -tapahtumassa. Tawaststjernat hän on nähnyt jo kuusitoista kertaa, eli jokaisessa heidän Lempäälässä järjestetyssä konsertissaan.

Kirjakauppiaalle mieleisiä ovat myös kuorot, nuorisoseuran näytelmät ja taidenäyttelyt. Kirjallisuuspiireissä Fors aikoo käydä, kunhan aikaa järjestyy. Hän vihjaa samalla eläköitymisestään.

– Olen tykännyt työstäni ja se on antanut paljon, vaikkei ole koskaan ollut mikään kultakaivos. Jatkajaa kirjakaupalle ei vielä ole, mutta kyselijöitä on ollut. Tässä ollaan vielä niin kauan, kun jaksamista ja terveyttä riittää, Fors toteaa.

 

Mikä on Vuoden Lempo?

Vuoden Lempoksi valitaan vuosittain henkilö tai yhteisö, joka on toiminut Lempäälän hyväksi. Lempon valinnan tarkoituksena on myönteisen julkisuuden saaminen ja Lempäälän tunnetuksi tekeminen. Vuoden Lempo voi olla toiminut kulttuurin, urheilun, järjestöelämän, politiikan, vapaaehtoistyön, liike-elämän yms. aloilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?