110-vuotiaalla LeKi:lla nuorekas kunniakierros

Lempäälän Kisa tulee toimineeksi tänä vuonna 110 vuotta. Yksi juhlavuoden päätapahtumista on Kunniakierros Hakkarin urheilukentällä keskiviikkona 27.8.

– Lasten ja nuorten urheilun taloustueksi kehitetyllä Kunniakierroksella on yli 30 vuoden perinne ja LeKi siis jo vuodelta 1904, mutta ikä ei harmaannuta Hakkarin kuntotapahtumaa, sanoo seuran puheenjohtaja Esa Virtanen.

– Moni-ilmeisen urheilutapahtuman ydin on perinteisesti kiertää rataa tunti kävellen tai juosten. Osallistujat keräävät tukijoilta euroja, jotka ohjataan seuran nuorisourheilulle tai voi itse maksaa itsensä kuntoilemaan. Totutusta poiketen Hakkarissa temmeltävät tuolloin LeKin eri lajiryhmät toimintaansa esitellen. Paikalla on maajoukkueurheilijoita.

Virtasen lupaama ”temmeltäminen” tarkoittaa muun muassa sitä, että seuran kuntojaosto kiskoo kirkkovenettään trailerilla ympäri kenttää. Airoissa lienee talviuimareita.

Painnoston raskaan sarjan Suomenmestari ja MM- edustaja Teemu Roininen kiertää kenttää 110 juhlakiloa niskassaan. Kentälle tuodaan myös lava, jotta Roininen voi opastaa painnostoon ja voiman hankintaan.

Hiihtosuunnistuksen maailmanmestari Mervi Pesu ja muut lajitoverit hiihtelevät rullasuksin. Mervin ja siskonsa Aino-Kaisan kanssa SM -viestipronssia ottanut Maija Saarinen osallistuu kunniakierrokseen juosten tunnin. Hän oli aikoinaan maan parhaita naisia 800 metrin juoksussa. Sauvakävellenkin voi osallistua. Tunnin juoksun seuraennätyksen haltija Iiro Niskanen ei nyt aikataulusyistä pääse radalle.

Äsken 20- vuotiaiden sarjan Suomenmestaruuden kävellyt Markus Kyrölä tekee kunniakierroksena normaalin treenin. Kuntoilijat voivat verrata vauhtiaan. 22- vuotiaiden kiekonheiton tuore Suomenmestari Heini Järventausta on myös paanalla. Sekin selviää, miten kymppivuotiaat harjoittelevat pituushyppyä.

Hakkarin kunniakierroskavalkadissa treenailevat myös jääkiekkoilijat, lentopalloilijat, ”säbäjunnut” ja liitokiekon eli ultimaten pelaajat.

Teksti: Antero Korhonen