Raikasta myötätuulta urheilupurjeissa

Suomalaisella ja lempääläläisellä urheilulla sujuu hyvin. Ilmiselvä myötäinen puhuri puhaltaa niin valtakunnallisessa kuin paikallisessakin urheiluelämässä.

Antti Ruuskanen on mainio tyyppi uudeksi kansallisankariksi. Pian alkaa kori- ja lentopallohuuma, kun lajin miesmaajoukkueet pelaavat MM-lopputurnauksissaan. Jääkiekko hallitsee suurta yleisöä aina ja edelleen, jopa harjoituspelit vetävät liki 5000 silmäparia kesäkuumilla. Golfissa Mikko Ilonen teki historiaa menestyksellään jenkkilässä. Etelä-Pirkanmaan miehet Mika Kallio ja Niklas Ajo pitävät maan moottorimainetta formula- ja rallikuskien ohella ylhäällä.

Lempäälässä on pysytty hyvin ajan kovassa kilpailukelkassa mukana. Ensi talvikautena voi seurata maan toiseksi korkeinta sarjapalloilua jääkiekossa, lentopallossa ja futsalissa. Yksilöpuolelta löytyy nuorta, aikuista ja veteraanisarjan pärjääjää moneen lajiin hiihdosta, yleisurheilun kautta painonnostoon ja ratsastukseen saakka.

Kovasti viehättää mieltä ja hellii silmiä lempääläisten into sekä kyky järjestää suuria tapahtumia. Juuri urheilukisojen ja -turnausten kautta seurat sekä joukkueet voivat luontevimmin hankkia toimintaeuroja itselleen.

Esimerkiksi toukokuiset SM-maastot onnistuivat hyvin ja tuottivat järjestäjilleen sievoisen tukun euroja. Tai elokuisen junnujalkapallon Katepal-turnauksen osallistujat myötäolijoineen ostivat puffetista roppakaupalla tavaraa ja tukivat näin tuntuvasti järjestäjätahoa.

Maan urheiluelämän huipulla on vihdoista viimein havahduttu siihenkin, että byrokratiaa tulee purkaa. Järjettömän suuren päällekkäisjärjestelmien purkaminen on vauhdissa ja toivottavasti vauhti vain kiihtyy.

Paikallisellakin tasolla kesä on ollut vilkkaan urheilupoliittisen keskustelun aikaa. Osa vannoo tiiviimmän yhteistyön nimiin, osan näkökulmasta taas uuden luominen on tie parempaan huomiseen.