Elsa Luosa debytoi maajoukkueasussa

Elsa Luosa debytoi maajoukkueasussa

 

Lempääläinen juniorijalkapallo sai hienon tunnustuksen, kun Sääksjärven Loiskeessa alkuoppinsa, intomielisen valmentajan Juha Hopun kaitsemana, saanut Elsa Luosa tuli valituksi Suomen 16-vuotisten tyttöjen maajoukkueeseen kaksoismaaotteluun Skotlantia vastaan.

Luosa pelasi topparina toisen osaottelun, joka päättyi Suomen painostuksesta huolimatta tasalukemiin 0–0. Lempääläinen selvisi tulikasteestaan mainiosti, vahva kaksinkamppailupelaaminen ja hyvät syötöt olivat Luosan parasta antia. Eerikkilän urheiluopiston katsomossa oli bussilastillinen Sääksjärven koulun liikuntaluokkalaisia, jotka olivat saaneet tilaisuuden päästä kannustamaan luokkakaveriaan tämän hienona hetkenä.

 

 

Loiskeen hyvästit kolmosdivarille

 

Sääksjärven Loiske pelaa ensi kaudella jalkapallossa nelosdivisioonaa. Eroa suoraan säilymiseen jäi lopulta kahdeksan pistettä ja karsintapaikkaan viisi pistettä.

Viimeisessä ottelussaan Loiske hävisi sarjajumbo Kangasalan Voitolle lukemin 1–2 vieraskentällä. Loiskeen maalista vastasi Petteri Väänänen.

Loiskeen paras maalintekijä kolmosessa oli Matias Riikonen seitsemällä osumallaan. Hänen lisäkseen maalivahti Roope Hakulinen, puolustuksen Tomi Vikman ja keskikentän Otso Suonpää olivat oranssipaitojen parhaimmistoa.

Mikäli Loiske haluaa kolmosen tasolle palata nopealla aikataululla, on talviharjoitteluun löydyttävä aivan uusi vaihde. Joukkueen valmentamisesta vastanneen Jani Alanteen jatko on auki. Jatko tosin on hyvinkin mahdollinen.

 

LeKi-futiksen hyvästit nelosdivarille

 

LeKi-futis pelaa ensi jalkapallokaudella edustusjoukkueellaan vitosdivisioonaa. Putoaminen oli selvää jo viikkojen ajan. Eroa säilymispaikkaan jäi järkyttävät 10 pistettä.

Kaksi viimeisintä peliä tuotti yhden lisäpisteen, joka riistettiin 3–3-tasapelillä PP-70:ltä. TamU-K:lle LeKi hävisi selkeästi 0–3.

Jatkosta LeKi:ssa pidetään mietintämyssyä. Valmentajana toimi tällä kaudella Lassi Lehtonen, ja joukkueen ykkösmaalimylly oli komealla 16 osuman saldolla Tommi Lehtimäki, jonka maalivainulla luulisi olevan kysyntää ylemmilläkin sarjatasoilla.

 

Vesilahdella pelataan ensi kaudella vitosdivaria

 

Vesilahden Visa pelaa ensi kaudella jalkapallon vitosdivisioonaa. Nousu ratkesi kaamealla 15–0-voitolla Lammista. Ensi suvena nähdäänkin kihelmöiviä paikallispelejä LeKi-futiksen ja Visan välillä.

Visan mylly jauhoi peräti 79 maalia. Myös puolustus piti hienosti. Visan maaliin iskettiin koko kauden aikana vain 17 palloa.

Visa on nyt sahannut kutosen ja vitosen väliä usean vuoden ajan, joten ensi kauden haaste numero yksi on vakiinnuttaa paikka vitosessa.