Uusi pääkirjasto käy läpi EVA-menettelyn

Kunnanjohtaja Erkki Paloniemi kertoi, että sote-uudistuksen jälkeenkin Pirkkalan ja Vesilahden yhteistyö saattaa jatkua.
Kunnanjohtaja Erkki Paloniemi kertoi, että sote-uudistuksen jälkeenkin Pirkkalan ja Vesilahden yhteistyö saattaa jatkua.

Vesilahden kunnanvaltuusto vastasi kokouksessaan 29. syyskuuta sosiaali- ja terveysministeriön lausuntopyyntöön tulevasta sote-alueesta. Valtuuston mukaan Vesilahden kunta kuuluu palveluiden järjestämisen kannalta perusteltuun Tays-erityisvastuualueen pohjalta perustettavaan sote-alueeseen.

Kunnanhallitus valtuutettiin antamaan lausunto muihin järjestämislakia koskeviin kysymyksiin.  Mauri Ranta (kesk.) toivoi puheenvuorossaan, ettei hyvin alkanutta sote-yhteistyötä Pirkkalan kanssa purettaisi tulevassa sote-uudistuksessa. Kunnanjohtaja Erkki Paloniemi vastasi Rannalle, että yhteistoiminta-alue tullaan purkamaan sote-uudistuksen myötä ja viimeistään vuoden 2017 alusta Vesilahti ja Pirkkala ovat osa isompaa aluetta.

– Mutta käytännön toimet voivat silti mennä samalla tavalla, Paloniemi sanoi.

Mauri Ranta tiedusteli missä vaiheessa uuden pääkirjaston suunnitteluprosessi on menossa.
Mauri Ranta tiedusteli missä vaiheessa uuden pääkirjaston suunnitteluprosessi on menossa.

Valtuusto vahvisti myös kunnan vesi- ja viemäritaksojen korottamisen kymmenellä prosentilla. Vuotuinen korotus on osa kunnan talouden tasapainottamisohjelmaa. Uudet taksat otetaan käyttöön ensi vuoden alusta.

Ranta tiedusteli myös uuden kirjaston suunnittelun vaiheita. Hallintojohtaja Minna Hutko-Peltoniemi kertoi, että lokakuun 7. päivä valtuutetuille järjestetään ilta, jossa ennalta-arvioidaan uuden pääkirjaston rakentamisen vaikutuksia. EVA-menettelyä tulee vetämään hankekoordinaattori Suvi Helanen, joka Hutko-Peltoniemen mukaan on uranuurtajia EVA-menettelyissä.

– Uuden pääkirjaston vaikutusten ennalta-arviointi on myös hyvää harjoittelua. Jatkossa muitakin hankkeita voidaan arvioida EVA:n kautta, Hutko-Peltoniemi totesi.

Uuden pääkirjaston rakentaminen tulee valtuuston käsittelyyn talousarvion yhteydessä.

Mauri Ranta tiedusteli missä vaiheessa uuden pääkirjaston suunnitteluprosessi on menossa.
Mauri Ranta tiedusteli missä vaiheessa uuden pääkirjaston suunnitteluprosessi on menossa.