LeKi:n yleisurheilukausi päättyi palkintosateeseen

Lempäälän Kisan vuoden yleisurheilija Heini Järventausta sijoittui Kalevan Kisoissa kiekossa kuudenneksi. Kuva: Markku Ruonala

Lempäälän Kisan yleisurheilu kauden perinteinen päätös- ja palkitsemistilaisuus kokosi seuran yleisurheiluväen yhteen.

110-vuotisjuhliaan viettävän LeKi ry:n varapuheenjohtaja Jorma Kunnas totesi kauden ollen erittäin menestyksekäs aina kevään isosta seuran yhteisestä, mutta pääasiassa yleisurheilujaoston organisoimista SM-maastoista, hyviin joukkuekisasuorituksiin.

Yleisurheilujaoston puheenjohtaja Markku Ruonavaara nosti kaudelta esiin suuren urheilukoululaisten määrän sekä urheilijoitten erinomaisen menestyksen. Kisatapahtumista Ruonavaara mainitsi SM-maastot ja kiitteli sen järjestelyihin osallistunutta vapaaehtoisväkeä. Vattenfall Seuracupin Giga-sarjan voitto oli yksi kauden kohokohdista samoin kuin Flying Finns -kestävyysjuoksusarjan valtakunnallinen neljäs sija sekä Kuortaneen finaalin maastoviestin voitto. LeKi oli uudistetussa valtakunnallisessa nuorisotoimintakilpailussa Hämeen piirin kolmanneksi ja koko Suomen 16 paras seura.

Minna Rajamäki kertoi urheilukoulun kuulumiset ja kiitteli kesäkauden aikaista isoa aktiivista ohjaaja- sekä muuta talkooporukkaa. Talvikauden harjoitustoiminta urheilukouluissa alkaa ja viikonlopun päiväleirejä järjestetään ryhmittäin.

Iso määrä palkittavia

9–15-vuotiaat sisulisäikäiset piirinmestaruusmitalistit palkittiin tavarapalkinnolla. Kauden maastojuoksuista, kävelyistä, otteluista, huipentumista ja viesteistä LeKi saavutti yhteensä 101 mitalia, jotka jakaantuivat 44 urheilijalle.

LeKi-seuranennätysplaketteja ulkoratakaudelta jaettiin ikäluokkien virallisista lajeista 54. Ahkerimmat ennätystentekijät olivat tytöistä Kristiina Laitinen (T10) ja Nea Karppinen (T14) viidellä ja pojista Santtu Heikkinen (P12) neljällä LeKi-ennätyksellä.

Kaikki A-taitomerkkituloksen saavuttaneet sisulisäikäiset sekä SM-kisoissa menestyneet urheilijat palkittiin pokaalein. Valmennussopimusten piirissä oleville urheilijoille jaettiin myös kauden suoritusten perusteella myönnetyt stipendit. Kaikkiaan näitä palkittavia oli 49. Lisäksi jaettiin diplomeja taitomerkkisuorituksista (A-, B ja C-taitomerkit).

Järventausta ja Ranta vuoden urheilijat

Seuran vuoden yleisurheilijana palkittiin Heini Järventausta, jonka kruununa oli Kalevan Kisojen kiekonheiton kuudes sija ja karsinnassa syntynyt ennätystulos 50,76. Lisäksi Järventausta voitti oman 22-ikäluokkansa Suomen mestaruuden.

Vuoden sisulisäurheilija oli Venla Ranta, joka kotikentällä SM-maastoissa nappasi 15-vuotiaiden tyttöjen sarjan hopeamitalin.  Lisäksi maastokisassa Lidingöloppetissa Ranta saavutti sarjassaan viidennen sijan.

Muita palkintoja tilaisuudessa saivat Tomy Nurmesniemi (tulokas), Nea Karppinen (kehittyjä), Pinja Kianta (monitaiturityttö), Santtu Heikkinen (monitaituripoika), Henrik Närvänen (tiimipelaaja), Eerika Reunanen (sisulisätyttö), Valtteri Mäenpää (sisulisäpoika), Jenna Petäjäsuo (juniorivalmentaja), Pasi Kivelä (seuratoimija) sekä Tanja Lähdekorpi, Johanna Tuominen ja Ossi Tuominen erityishuomioin.