Loiske kesti joensuulaispauhun

Loiskeen valmentaja Janne Malmi ohjeistaa joukkuettaan tauolla. Kuva: Raimo Ahola
Loiskeen valmentaja Janne Malmi ohjeistaa joukkuettaan tauolla. Kuva: Raimo Ahola

Sääksjärven Loiske avasi futsalkautensa ykkösdivarissa makealla 4–3-voitolla vieraastaan joensuulaisesta SC Riverballista. Mukavasti väkeä Hakkariin kerännyt ottelu sai karjalalaisen lisämausteen, kun Riverballin bussiin oli lähtenyt mukaan viitisentoista kovaäänistä kannattajaa, jotka kannustivat äänekkäästi omiaan ja muistivat arvioida myös tuomaristoa kärkevillä kommenteillaan.

– Tiesimme, että Joensuusta on tulossa sakkia. Hieno juttu, että katsomossakin on fiilistä, ja olihan Hakkarin parvella lempääläisväkeäkin mukavasti liikkeellä, kiitteli Loiskeen uunituore valmentaja Janne Malmi kauden avauksen meininkiä.

Kakkosdivisioonasta noussut Riverball livahti johtoon, mutta Loiske sai Riku Rinteen osumalla pelin nopeasti tasoihin. Avausjakso olikin tasainen: molemmat onnistuivat vielä toistamiseen. Loiskeesta maalasi maalin eteen vapaaksi unohdettu Manu Helminen.

Toiselle jaksolle Loiske lisäsi höyryä ja sai ansaitun johtoaseman, kun nuoret miehet Yasar Elbeller ja Ukko Rimmi pelasivat loistavasti yhteen. Elbellertsippasi kohosyötön ja Rimmi laukoi ilmasta suorastaan kansainvälisen tasoisen osuman.

– Kaikki merkit näyttävät, että nyt on näiden nuorten miesten läpimurtovuosi tuloillaan. Hieno peli Jasulta ja Ukolta, kiitti valmentaja alle kaksikymppisiä

Sääksjärven Loiske aloitti futsalin ykkösdivarikautensa kotivoitola SC Riverballista. Kuva: Raimo Ahola
Sääksjärven Loiske aloitti futsalin ykkösdivarikautensa kotivoitola SC Riverballista. Kuva: Raimo Ahola

suojattejaan.

Markus Sairiala teki tahtomaalillaan tilanteeksi jo 4–2 ja viime kauden tehotykki Mikko Järvisellä oli loistosauma naulata peli lopullisesti. Järvinen kuitenkin epäonnistui ja Riverball iski kavennuksen.

Loppusekunneilla Loiskeen voitto oli lipua ohi suun, kun joensuulaisten syöttö meni läpi loiskelaisten puolustuksen. Lempääläisten onneksi vapaana takatolpalla ollut Riverballin pelaaja ei saanut ohjattua palloa tyhjään verkkoon.

– Tulos oli oleellisin, tapa millä se tuli, unohtuu pian. Kauden avaus on aina arvoitus, onneksi kolme pistettä napattiin meidän sarakkeeseen, alleviivasi tyytyväinen Malmi.