Kekritunnelmia museoraitilla Lempäälässä 26. lokakuuta

Onko suomalainen kekriperinne hallussa? Jos ei ole, kannattaa mennä Kuokkalan museoraitille kuulemaan ja kokemaan sunnuntaina 26. lokakuuta. Tapahtuma sopii kaikenikäisille ja pääsy on vapaa.

Kekrimies Juha Kuisma kertoo kekrin – suomalaisen sadonkorjuujuhlan ja jakoajan – vietosta. Kekrimörkö ja kekritär musisoivat ja leikittävät. Pajassa on jännittävä tunnelma. Töllissä kiltti kekritär kertoo tarinoita.

Lempäälän käsityökeskuksen järjestämässä pajassa voi rakentaa nappihyrriä ja kekrimörkökeppinukkeja. Tietämystään voi testata kekrivisassa, jonka voitot arvotaan ennen tapahtuman päättymistä. Oikeilla sanoilla makasiinista saa mehua ja pipareita.

– Kekrinä kaikki voi olla hassusti tai nurinkurin – vaikka vaatteet. Osallistujatkin voivat pukeutua kekrityyliin, sanoo kulttuurikoordinaattori Talvikki Torppa Lempäälän kunnan kulttuuripalveluista.