Loiskeelle voittopotti Turusta

Persia-niminen joukkue Turusta pelaa futsalin ykkösdivaria ja koostuu täysin iranilaisjuurisista maahanmuuttajataustaisista pelaajista. Persia sai divaripaikan, kun Loiskeen kanssa viime vuonna pääsarjapaikasta karsinut Tammisaaren ESC luopui liigapaikastaan ja sen paikalle pääsi PS Villa. Näin divarista parhaana putoajana olleelle Persialle aukesi paikka takaisin maan toiseksi korkeimmalle tasolle

Taitava ja temperamenttinen turkulaissakki laittoi Sääksjärven Loiskeen kotisalissaan tiukoille, mutta niukasti lukemin 4–3 (2–0) pisteet matkasivat Lempäälään. Tasaisessa sarjataulukossa Loiske on kolmen pelatun ottelun jälkeen seitsemällä pinnalla nelossijalla.

– Persiaa vastaan avausjakso oli aika tarkkaa pelaamista, toisella puolikkaalla pelimme hiukan sekosi vastustajan muutettua taktiikkaansa, ruoti sääksjärveläisten päävalmentaja Janne Malmi pelin kulkua.

Yasar Elbellerin ja Jesse Kyrkön osumilla Loiske karkasi ensimmäisellä 20-minuuttisella johtoon, jota vastustaja sinnikkäästi kuroi kiinni, pelaten isoja pätkiä ilman maalivahtia.

– Loppu saatiin onneksi pelattua järkevästi, kun vastustaja painosti. Iso plussa taas taisteluilmeelle, se on ollut tällä sesongilla joka pelissä kiitettävää, alleviivasi Malmi tärkeimmät voiton tuoneet pointit.

Toisella jaksolla Riku Rinne teki maalin Otso Suonpään tykityksen riparista ja Markus Sairiala livautti pallon tyhjään maaliin Persian jyrätessä 5–4-ylivoimalla. Ekstraplussan ansaitsee maalissa torjuntavuorossa ollut Janne Peltonen, joka oli torjunnoissaan varma.

Loiskeen pelit jatkuvat ensi lauantaina marraskuun ensimmäisenä, kun samoissa sarjapisteissä majaileva Kemin joukkue saapuu pitkästä reissusta Lempäälään.