Hokki-minisarja alkoi selkäsaunalla

Kolmesta peräkkäisestä Kajaanin Hokkia vastaan pelattavasta Mestis-ottelusta Lempäälän Kisa hävisi ensimmäisen Kajaanissa tylysti 6-1 (3-0, 2-0, 1-1). Hurjavireinen kajaanilaislauma otti seitsemännen voittonsa putkeen ja kun revanssiviikonloppua pelataan, sai Kisa erityisen painavan syyn voittamiseen huomenna lauantaina, kun joukkueet kohtaavat heti uudestaan, tällä kertaa Lempäälässä.

Kisalta puuttuivat normirosterista Kainuun reissusta kultakypärä Miikka Männikkö, konkari Jussi Pesonen, Matias Simontaival ja Dominik Hrachovina. Maalilla korvasi Lassi Yrjölä Mestis-debyytissään, nuori Tappara-pakki Jere Rouhiainen oli myös mukana. Loukkaantumisesta kuntoutunut Olli Henriksson palasi kaukaloon.

Ottelu alkoi kajaanilaisten painostuksessa ja kotijoukkue vei jalalla kisalaisia mennen tullen. Yrjölä aloitti maalilla vakuuttavasti ollen työllistettynä alusta alkaen, mutta Hokin tehokas viisiminuuttinen pimensi tähtitaivaan.

Santeri Vuoti avasi pelin maalihanat kaksi vastaan yksi -hyökkäyksen päätteeksi ja Riku Toivo iski ylivoimalla one timerilla. 2-0 -maalia edelsi kaksi vastaan nolla -alivoimahyökkäys, jossa Aleksi Luhtalampi sähelsi tuloksettomasti. 3-0 tyrmäys tuli 21 sekuntia edellisestä, kun Samu Pyykkönen luisteli karkuun Kisa-puolustukselta.

– Ei tässä selittelyt auta, Hokki oli kaikessa parempi eikä meillä onnistunut mikään. Isompaan analyysiin ei nyt pysty, LeKi-valmentaja Miikka Kuusela jutteli synkkänä.

Kisa-käskijä Juha Juujärvi turvautui aikalisään tässä kohtaa. LeKi pääsi peliin inan paremmin mukaan ylivoiman turvin, paras kavennuspaikka osui jälleen Luhtalammelle Jesse Huhtalan passista. Debytanttivahtien taistossa Hokin Samuel Jukuri oli Yrjölää edellä napaten muun muassa Luhtalammen yrityksen.

Toisen erän alku antoi pelille lopullisen sinetin, kun Tomas Mikus antoi jo kolmannen maalisyöttönsä Janne Nivan 4-0 osumaan. Samalla Yrjölän ottelu päättyi aikaan 22:47, kun Jerry Kaukinen luisteli toiseen Mestis-peliinsä Kisa-maalille. Mikus jatkoi pistetehtailuaan lyömällä Kisaa yhä alemmas jäänrakoon tekaisemalla jo viidennen maalin heti Kisa-alivoiman päätyttyä.

– Kaukinen teki sen minkä pystyi. En lähde tässä ketään tallaamaan, mutta ei ole ketään jota voisi esiinkään nostaa, Kuusela harmitteli.

LeKi oli kaikilla osa-alueilla jäljessä ja numerot tulostaululla latistivat ottelun jännitettä. Edes minuutin viisi-kolme -ylivoima ei saanut lempääläisten maalihanoja aukeamaan. Henri Tuominen kuitenkin rikkoi kuparisen lähietäisyydeltä kolmannen erän avausminuuteilla romuttamalla samalla Jukurin haaveet nollapelistä.

Viimeinen erä pelailtiin alta pois ilman tilastomerkintöjä maalit pois lukien, ja keskittyminen taisi olla molemmilla jo huomisessa kohtaamisessa. Eemeli Sormunen löi vielä lyötyä 29 sekuntia ennen päätössummeria latoen loppuluvut 6-1 taululle.

479 kilometrin bussimatka Kajaanin jäähallilta takaisin Masku Areenan huomaan antaa hyvää aikaa miettiä, mitä tänä iltana meni pieleen ja kuinka tulos muutetaan päinvastaiseksi kotiyleisön edessä. Mestiksen keskikasti on todella tiukka aina jumbosijaan asti, joten tässä kohtaa runkosarjaa pitää pystyä säilyttämään iskuasemat pudotuspelitaistoa ajatellen.

– Onneksi valmennuksella on aikaa miettiä, pelaajat ovat oman työnsä jo aloittaneet. Muutoksia kokoonpanoon tulemme tekemään, mutta parempia vastauksia ei vielä ole, Kuusela purki pettymystään.