Kisalla ei avaimia huippuvireisen Hokin kaatamiseen

Haluttua revanssia ei tullut – pitkään näytti myös siltä, että kasvojen pesukin jäi pahasti kesken. Toinen peräkkäinen ottelu Kajaanin Hokkia vastaan toteutti perjantailta tuttua käsikirjoitusta reilut 45 minuuttia, mutta lopun kisalaispuristus sai maun muuttumaan happamasta kirpeäksi, kun Hokki oli parempi 3-6 (0-2, 0-2, 3-2). Täydelliseltä nöyryytykseltä välttynyt LeKi näytti lopussa parastaan, mutta aloitti tosissaan pelaamisen aivan liian myöhään.

– Lopussa pystyimme tarjoamaan edes jotain kotiyleisölle, kolmannessa erässä nähtiin vähän siitä potentiaalista, jota meillä on, LeKi-valmentaja Juha Juujärvi näki ottelun lopun.

Karmaisevaa 6-1 tappiota Kisa ei  pystynyt muuttamaan positiiviseksi taisteluilmeeksi, vaan alku oli heikko. Santeri Vuoti aloitti maalikarkelot jo neljännellä minuutilla LeKi-puolustuksen vain ihaillessa vierestä.

– Olisimme tarvinneet alkuun onnistumisia ja sitä kautta bensaa liekkeihin, mutta tulemme syttyi palamaan aivan liian myöhään tänään, Juujärvi manasi alkua.

Eilisen pelin jälkeen lupaillut kokoonpanomuutokset jäivät melko vähiin: maalilla Aaro Peltonen korvasi Lassi Yrjölän ja jäällä Miikka Männikkö Olli Henrikssonin. Patrik Moisio siirtyi kakkosketjuun ja viime pelien energiaketju Jesse Huhtala Aleksi Luhtalampi – Moisio rikkoutui. Valentin Claireaux tippui kolmoseen muodostamaan tutkaparia Sami Holapan kanssa.

Kisa oli pelissä eilistä keskittyneemmällä asenteella, mutta sama levy oli jäänyt päälle: Hokki tekee lähes jokaisesta paikasta maalin ja sitä kautta musertaa Kisan jo valmiiksi heikkoa itseluottamusta. Voittoputkessa seilaavan Hokin pelaajista huokui itsevarmuus maalipaikoissa, kun Kisalta vuorostaan Huhtala, Henri Tuominen ja Ville-Vesa Vainiola painoivat rintaansa leukaan.

– Hokilla luottamus maalintekopelissä on nyt todella korkealla kun taas meillä todella matalalla, puki Juujärvi tapahtumat ja niiden taustat sanoiksi.

Tappioasemassa Kisa aloitti raivokkaan taklauspelin, mutta ei saanut horjutettua pohjoisen poikia halutulla tavalla. Kun Kisa-maalilla Peltosella ei ollut paras päivänsä, livahtivat Niklas Näpin 2-0 ja Samu Pyykkösen 3-0 -maalit hieman helpohkosti.

Tomas Mikusin johtama tehoketju järjesti jälleen suuren osan Hokin tilanteista, niin myös neljännen osuman, jossa viimeistelijänä toimi toistamiseen Vuoti. Ketjun kolmas lenkki Balazs Sebok keräsi viikonvaihteessa neljä maalisyöttöä.

Kolmas erä alkoi Antti Kalapudaksen 5-0 -osumalla, mutta sen jälkeen Kisa heräsi viisi erää kestäneestä horroksestaan ja Patrik Laineen johdolla alkoi kirimään Hokin etumatkaa kiinni. Ensin Sami Laakson kiekonriistosta Luhtalampi rikkoi nollan ja muutama minuutti siitä Laine survoi omat riparinsa sisään. Nuori Laine näytti esimerkkiä muille valtavalla halullaan, hän halasi jatkuvasti kiekkoa sekä käynnisti ja päätti hyökkäyksiä.

Liigamaalivahdin maineella Lempäälään saapuneet Yrjölän ja Peltosen täysin revanssiviikonloppuna peitonnut A-juniori-ikäinen Samuel Jukuri alkoi tutista muun Hokki-porukan mukana ja Kisa hyödynsi etsikkoaikansa kolmannen täysosuman muodossa. Miro Hovinen kavensi eron kahteen rannelaukauksellaan.

Kuudella viittä vastaan Männiköllä oli vielä avopaikka laittaa Hokki todella ahtaalle, mutta hän suti lumet kiekon päältä. Pyöritys katkesi Riku Toivon tyhjiin tekemään osumaan. Niinpä marraskuu alkoi tappiolla Mestiksen kuuminta joukkuetta vastaan. Kisa lähtee maaottelutauolle kahden tappion ja historiallisen tilanteen saattelemana: nuorten U20- ja U19-maajoukkueissa on kuusi Kisassa alkukaudesta pelannutta pelaajaa.

Omista sopimuspelajista Jimi Kuronen ja Jonatan Tanus ovat U19-haastajaryhmässä kuten myös lainamiehet Jere Rouhiainen ja Otto Rauhala. Varsinaiseen nuorten maajoukkueeseen pääsivät Ilves-lainat Mikke Levo ja Aleksi Mäkelä.

– Tauko tulee meille hyvään paikkaan: saamme harjoitella ja vähän puhaltaa. Onhan meillä hyvä edustus maajoukkueissakin, Juujärvi huomautti.

– Mutta kyllä jo vähän hirvittää tauon jälkeinen avaus, meille huonoin mahdollinen eli tämän hetkin kovin joukkue Hokki Kajaanissa, Juujärvi jo pohjusti tulevaa.