Äänestysvilkkaus hivenen korkeampi kuin edellisvaaleissa

Lempäälässä äänesti ennakkoon 968

Lempoisten seurakuntatalon ennakkoäänestyspisteessä oli välillä pientä jonoa. Seurakuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on ensi sunnuntai.

Lempoisten seurakuntatalon ennakkoäänestyspisteessä oli välillä pientä jonoa. Seurakuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on ensi sunnuntai.

Lempäälässä 968 henkilöä äänesti ennakkoon seurakuntavaaleissa. Viisi päivää kestänyt ennakkoäänestys päättyi perjantaina 31. lokakuuta.

Luvussa ovat mukana kaikki Lempäälän äänestyspisteissä äänestäneet, myös muiden seurakuntien jäsenet. Ennakolta saattoi äänestää missä tahansa Suomessa.

Kokonaisäänimäärän mukaan laskettu, suuntaa antava ennakkoäänestyksen äänestysprosentti on 7,7.

Edellisissä vaaleissa vuonna 2010 ennakkoäänestysviikon aikana annettiin 891 ääntä. Luvussa ovat mukana vain Lempäälän seurakunnan jäsenet. Tuolloin äänestysprosentti oli 7,2.

Vuonna 2010 vaalien kokonaisäänestysprosentti oli Lempäälässä 16,9. Koko maan lukema oli 17,0.

Ennakkoääniä tasaiseen tahtiin

Lempäälässä äänestettiin ennakkoon tasaiseen tahtiin. Pääpaikka oli Lempoisten seurakuntatalo, joka oli avoinna maanantaista perjantaihin koko päivän. Äänestäjien määrä vaihteli 117:n ja 166:n välillä.

Muut äänestyspisteet olivat avoinna vain muutaman tunnin kerrallaan. Suosituin paikka oli Sääksjärven kirjasto, jossa maanantaina äänesti 94 henkilöä. Ideakappelissa äänesti 60, Lempäälän lukiossa 44, Ehtookodossa 34, Himminkodossa 18 ja terveyskeskuksessa kolme henkilöä. Kotona äänesti kaksi henkilöä.

Alustavasti näyttää siltä, että vaalit ovat hivenen vilkkaammat kuin edelliset, vuoden 2010 vaalit.

Jo ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä vaalit kiinnostivat äänestäjiä enemmän kuin vuonna 2010. Äänestäjiä oli yhteensä 262, kun heitä oli neljä vuotta aiemmin 226. Lisäystä oli 36 äänen verran.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntai 9. marraskuuta. Äänioikeus on oman seurakunnan 16 vuotta täyttäneillä jäsenillä.

Lempäälässä äänestyspaikat ovat Lempäälän Pyhän Birgitan kirkko kello 11–13 ja 19–20, Kuljun seurakuntatalo Majakka kello 14.00–15.30 ja Sääksjärvellä sijaitseva Toimelan talo (Asuntotie 10) kello 16.30–18.00.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?