Lempäälään pääsee taas röntgeniin

Vesilahtelaiset pääsevät jälleen Lempäälään röntgenkuvauksiin. Vesilahtelaiset ovat käyneet toista vuotta kestäneen röntgenin remontin vuoksi Pirkkalassa kuvauksissa.
– Röntgenin toiminnot palasivat takaisin Lempäälän terveysasemalle 30. lokakuuta, Vesilahden terveyskeskuksen vastaava sairaanhoitaja Tuija Jara kertoo.
– Se on vesilahtelaisille helpotus, sillä Pirkkalaan oli pidempi ja hankalampi kulkea. Helpotusta on tullut siinäkin mielessä, että enää asiakkaiden ei tarvitse itse kuljettaa röntgenkuvia cd:llä. Ne hoidetaan nyt sähköisesti, Jara toteaa.
Hoitotyön johtaja Sari Tommola Lempäälän terveyskeskuksesta huomauttaa tietojärjestelmissä olevan vielä yhteensopivuusongelmia.
– Eri kuntien ja tahojen tietojärjestelmät eivät aina keskustele keskenään, ja se hankaloittaa ja hidastaa röntgenhoitajien työtä ajanvarauksessa jonkin verran, kun he joutuvat syöttämään asiakkaiden tietoja järjestelmään.
– Olemme saaneet jonkin verran palautetta siitä, että puhelimella ei ajanvarauksessa pääse läpi tai se kestää kauan, mutta tietojen vieminen kestää oman aikansa, Tommola selvittää.
Ajan röntgeniin voi varata kahtena päivänä viikossa, maanantaina tai torstaina, kello 8-12 välisenä aikana.