Kisa vyöryi laajalla rintamalla Keuruun yli

Lempäälän Kisan maalintekohuolet näyttävät olevan takana päin ja selätetty ongelma. Perjantaina onnistumisia tuli uusille miehille ja se loi hienot lähtökohdat Keuruun vierailuun, jota Kisa ei jättänyt käyttämättä. LeKi matkasi ensimmäistä kertaa Keuruulle ja uuten halliin, mutta vyöryi neljän ketjun voimin sarjanousijan yli ja jopa tyrmäsi vastustajansa viimeisessä erässä maalein 7-2 (2-2, 1-0, 4-0).

– Tämä oli mukava paikka, paluu juurille. Makkara haisee ja halli on kylmä, mutta ei sen aina tarvitse olla niin steriiliä, LeKi-luotsi Miikka Kuusela oli mielessään uudesta tuttavuudesta Mestis-kartalla.

Kokoonpanosta vaihtuivat Patrik Moiso Otto Rauhalaan ja maalinsuulla Dominik Hrachovina Lassi Yrjölään. Kisa tiedosti KeuPan kovan kotivireen ja apuvalmentaja Kuuselan mukaan valmistautuminen oli illan teema numero yksi, mutta silti kotijoukkue karkasi heti alussa johtoon.

Jo puolentoista minuutin pelin jälkeen Teemu Huttu tekaisi avausmaalin ja kuudennella minuutilla Juuso Mörsky vei KeuPan jo kahden maalin johtoon. Tässä vaiheessa päävalmentaja Juha Juujärvi otti aikalisän herätelläkseen joukkojaan.

– Alussa olimme ottavana osapuolena, kaveri tuli kovaa maalille ja teki pari hienoa osumaa, Kuusela harmitteli painotetun valmistaumisen epäonnistumista.

Herättely toimi loistavasti, Kisa jatkoi siitä, mihin perjantaina jäi ja sai kaksi tärkeää maalia. Ensin Miikka Männikkö Jimi Kurosen ja Toni Kallelan esityöstä avasi kuparisen ja muutama minuutti edellisestä Jesse Huhtala sai nostaa kädet kattoon tasoituksen merkiksi. Ensimmäisen erän neljä osumaa eivät jättäneet katsojia kylmäksi, myös tunteet kentällä olivat pinnassa, erän viimeisellä minuutilla vihellettiin kolme jäähyä.

– Tärkeät maalit helpottivat paljon! Kuusela painotti kirin tärkeää vaihetta.

Toisessa erässä Kisa sai harjoitella alivoimaa, treenaminen aikaisemmissa peleissä palkitsi ja maali pysyi puhtaana. Usein toiset erät ovat olleet kompastuskiviä, mutta tällä kertaa LeKi piti asemat itselleen edullisina, jopa niin hyvinä, että sai kuitattu alun takaa-ajoaseman johdoksi Matias Simontaipaleen osumalla. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta, josta seuraa uusia onnistumisia. Nyt ratkaisjoita löytyi jokaisesta hyökkäysketjusta sekä puolustuspäästä ja se näkyi tulostaululla.

Kolmannessa erässä Kisa antoi täystyrmäyksen KeuPalle iskien neljä osumaa Petri Pitkäsen selän taakse. Männikkö vei illan toisellaan LeKin kahden maalin karkumatkalle ja lopullinen ratkaisu saatiin aikaan tehokkaalla ylivoimapelillä.

Ylivoima on koko alkukauden takellellut pahasti, mutta nyt se asettui uomiinsa. Olli Henriksson viimeisteli ilman syöttäjiä ja illan tehomies Toni Kallela (1+2) sivalsi kaksi minuuttia edellisestä, jälleen ylivoimalla. Jimi Santala jatkoi pisteputkeaan syötöllä ja on päässyt tehoille jokaisessa pelissä paluunsa jälkeen. Kallelan kanssa koville tehoille pääsivät Simontaival (1+1), Kuronen (0+2), Henriksson (1+1) ja Männikkö (2+0).

Kolmannen erän Kisan ylivoimaisuutta korostivat maalivahtien torjunnat: 14 Pitkäsellä ja vain kaksi Kisan Yrjölällä. Yrjölä sai vastuuta nyt toisessa Mestis-pelissä ja osoitti olevansa minuuttien arvoinen.

– Yrjölä oli tänään todella hyvä. Ei voinut alun maaleille mitään ja vaikeastastartista huolimatta pelasi vahvan pelin, kiitteli Kuusela nuorukaista.

Viime ottelussa lähes kaikki alempien ketjujen miehet pääsivät pisteiden makuun, mutta Valtteri Järviluoma jäi pisteittä. Hän korjasi tilaston komeasti pamauttamalla illan seitsemännen Kisa-maalin ottelun loppuminuuteilla. LeKin maaleista viisi tuli maalin välittömästä läheisyydestä, joten maalinedusrouhinta oli erityisen vahvaa.

– Pelasimme viimeisessä erässä fiksusti johtoasemassa, kuten eilen. Kaveri katkesi fyysisesti.

– Olen todella iloinen siitä, että saimme nyt onnistumisia laajalti! Kuusela riemuitsi.