Taistelu palkittiin vain pisteellä

Kauden ennätysyleisö , 537 silmäparia, oli saapunut katsomaan Mestiksen juhlaottelua, jossa juhlittiin Lempäälän Kisa ry:n 110-vuotista taivalta. Ilmainen sisäänpääsy oli houkutellut väkeä runsaasti hallille, eivätkä he joutuneet pettymään pelin tasoon. Kisa pisti Kajaanin Hokin tiukille: kotijoukkue nousi kahdesti tasoihin ja venyi jatkoajalle. Lopulta Hokki korjasi kaksi pojoa 3-4 (0-1, 2-1, 1-1, 0-1) jättäen LeKille pisteen. Samalla Hokki otti neljänne voiton LeKistä putkeen tällä kaudella.

Ennen ottelua jokainen LeKi-pelaaja sai oman saattajan LeKin pikkujunnuista ja Kisa lahjoitti emoseuralle mailan pelaajiston nimmareilla. Erityinen ottelu nostatti fiiliksen huippuunsa ja alku olikin vauhdikasta lätkää.

– Ennen peliä oli hieman erilainen fiilis kopissa hyvässä mielessä. Tottakai tuntuu erilaiselta ja hienolta kun katsomossa on enemmän väkeä, kiitti yleisöä Kisan oma kasvatti Sami Laakso, joka toivoi vielä lisää ääntä tulevaisuudessa.

Hokilla ei painanut luistimissa eilinen Turun vierailu, vaan joukkue sai hyökkäyspelinsä kulkemaan alkuminuuteilta asti. Puolustaja Ville Saukko sai kiekon maaliviivalle ja superlupaus Jesse Puljujärvi tolppaan asti, vasta Tomas Mikus laittoi kiekon verkon perukoille.

– Hokki on yksi sarjan parhaista hyökkäävistä joukkueista ja se nähtiin ensimmäisessä erässä. Oma hyökkäyksemme jäi heikoksi, koska kiekko oli niin paljon vastustajalla. Meillä ei ollut eilen peliä alla, jonka vuoksi oli hieman käynnistysvaikeuksia, arvioi LeKi-piiska Juha Juujärvi.

Molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti, eikä laadukkaille tekosektoreille juuri päästy. LeKin paras paikka oli Aleksi Luhtalammen ohjuri, Hokin Mikusilla oli puolestaan ylivoimalla kolme paikkaa peräkkäin lisätä johtoa, mutta Hrachovina oli mies paikallaan.

Kisan peli-ilme oli kohdillaan tärkeässä pelissä, taklauksia oli tavallista runsaammin ja toisessa erässä rupesi oma tatsi löytymään entistä paremmin ja Hokki oli purjeessa. Henri Tuominen pääsi läpiajoon, mutta puolustaja Janne Pälveen loistava puolustus teki aikeet turhiksi. Tällä viikolla loukkaantumisia paikkaamaan saapunut Hokki-vahti Timo Niemi oli ilmiliekeissä estäen Kisan maalijuhlat.

Vieraiden päävalmentaja Jari Laukkanen joutui turvautumaan aikalisään kesken kovimman LeKi paineen, joka osoittautui loistavaksi ratkaisuksi. Heti aikalisän jälkeen Tuominen otti turhan hyökkäyspään jäähyn ja vain kymmenen sekuntia oli hän ehtinyt  boksissa istumaan, kun täytyi jo tulla pois. Kultakypärä Antti Kalapudas oli vienyt Hokin 2-0 johtoon kuin varkain LeKin hallitessa suurta kuvaa.

– Kaveri pääsi hieman halvalla johtoon ja meillä meni energiaa tasoituksen hakemiseen, Laakso harmitteli.

Hyvä pelihuumori ei kuitenkaan sammunut Kisa-leiristä, vaan pyöritys Hokki-päädyssä jatkui. Niemi ryösti Sami Holapalta takuu varman maalin, mutta myöhemmin ei Niemikään voinut mitään, kun Holappa petasi Masi Marjamäelle tyhjän maalin ja peli oli 1-2.

Kun hallinta oli saatu tulostaululle, oli aika tasoittaa peli. Kolme minuuttia edellisestä Tuominen katkaisi heikon purun ja sai kunniakujan maalille. Hän laittoi ranteen lukkoon ja toi Kisan tasoihin upealla laukauksellaan.

Muutamaa pyöritystä ja nopeaa ylivoimaa lukuun ottamatta erä oli LeKin hallintaa. Sen tunnusti myös Laukkanen:

– Harvoin on tällä kaudella kukaan pelannut näin vahvasti meitä vastaan. Notkuimme mukana maalivahtipelimme ansiosta.

Kolmannen erän alussa kaadettiin saavi kaupalle jäävettä Kisan niskaan, kun Otto Rauhala unohti merkata miehensä ja Christoffer Seppelin vei Hokin johtoon unelmakudilla aivan tolpan juureen.

Hokin siirtyessä jälleen johtoon pelin kuva vain entisestään selkiytyi ja LeKi painoi Hokin tyytyessä lähinnä vain purkamaan. Toni Kallelalla oli tyhjä maali, mutta jostain vain Niemi pääsi kiekon eteen. Miikka Männikkö laukoi puolestaan omasta tyhjästään yli.

Kisa oli aloitusympyrässä vahva läpi illan ja se toi tulosta kaksi minuuttia ennen loppua LeKin pelatessa ilman maalivahtia. Niemen eteen oli saatu kova maski ja aloitusvoittoa seurasi Jimi Santalan vihainen siniviivasivallus. Markus Jokinen ohjasi kiekon maaliin ja yleisö sai riemuita tasoituksen merkiksi.

– LeKi ansaitsi tasoituksensa. Meillä oli hieman onnea, että voitimme tänään, antoi Laukkanen tunnustusta kotijoukkueelle.

Jatkoaika loppui jo ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Neljänkymmenen sekunnin kohdalla Kalapudas nousi illan toiseksi sankariksi maalivahti Niemen ohella upottaen lyöntilaukauksen aivan yläriman alle. Niin Kisan taistelu ja nousu tappioasemasta jäi ilman täydellistä palkintoa, vaan pistepussi kertyi vain extrapinnalla.

– Nyt voi sanoa, että mies se on hävinnytkin mies. Oli miehekäs esitys ja osoitimme todellista luonnetta. Tämä oli hyvää lätkävihdettä, Juujärvi kiitteli omiaan.