Lempäälän seurakunta tähyää nuorisotiloja S-marketista

Ei pureta. Lempäälän kunta vuokraa POK:lt atyhjäksi jääneen S-marketin. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän ev.-lut seurakunta haluaa yhdessä Lempäälän kunnan kanssa selvittää mahdollisuudet sijoittaa seurakunnan nuoriso- ja varhaisnuorisotilat Manttaalitiellä tyhjilleen jääneeseen S-markettiin, jonka Lempäälän kunta on  päättänyt vuokrata Pirkanmaan osuuskaupalta.  Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän ev.-lut. seurakunnan kirkkovaltuusto on hyväksynyt seurakunnan ensi vuoden talousarvion ja toimintasuunnitelman vuosille 2015–17. Talousarvioehdotus näyttää 238 720 euron  vuosikatetta.

Vuoden 2015 talousarviossa seurakunnan toimintakulut ovat noin neljä miljoonaa euroa.

Seurakunnan jäsenten tuloveroprosentti on viime vuosien tapaan 1,45 prosenttia bruttotuloista. Sen mukaisesti vuodelle 2015 arvioidaan kirkollisverotuloja lähes 3,9 miljoonaa euroa  ja lisäksi yhteisöverotuottoja noin 370 000 euroa. Seurakunnassa on noin 17 000 jäsentä.

Henkilöstökulut ovat seurakunnan suurin yksittäinen menoerä, yhteensä noin 2,5 miljoonaa euroa. Seurakunnassa on noin 50 työntekijää.

Hopen nuorisotilat käyneet ahtaiksi

Ensi vuoden talousarvioon on merkitty investoinneiksi Tervajärven leirikirkon rakentaminen 150 000 eurolla ja leirikeskuksen vanhan osan sisätilojen kunnostaminen 100 000 eurolla.

Kirkkovaltuusto päätti 9. joulukuuta Timo Viitasen (Srk-väki) esityksestä tekstilisäyksen investointiosaan. Sen mukaan seurakunta selvittää yhteistyössä Lempäälän kunnan kanssa mahdollisuudet toteuttaa vanhan S-marketin tiloihin nopealla aikataululla Lempäälän seurakunnan uudet nuorisotilat siten, että ”mahdolliset kustannukset käsitellään vuoden 2015 lisätalousarviossa.”.

Seurakunnan nykyinen Hope-nuorisotila Hakkarin pienyrittäjätalossa on käynyt kirkkovaltuuston puheenjohtaja Usko Gullsténin mukaan ahtaaksi nykyiselle

Lempäälän ev.-lut.seurakunnan nuorisotilat HAkakrin yrittäjätalossa ovat käyneet ahtaiksi nykyisille käyttäjämäärille. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän ev.-lut. seurakunnan nuorisotilat Hakkarin yrittäjätalossa ovat käyneet ahtaiksi nykyisille käyttäjämäärille. Kuva: Erkki Koivisto

väkimäärälle. Hänen mukaansa seurakunta on kiinnostunut vuokraamaan tai alivuokraamaan POK:n Lempäälän kunnalle vuokraamasta entisestä S-marketista noin 300 neliömetrin laajuisen tilan.

– Uudet nuoriso- ja varhaisnuorisotilat olisivat nykyisiä monikäyttöisemmät bändi- ja kokoontumistiloineen. Ratkaisu voisi olla väliaikainen tai pitkäaikainen, Gullstén sanoo.

Seurakunnalla on vireillä kolme isoa kaavoitushanketta. Sääksjärven seurakuntatalohanke ei vaatine suuria investointimäärärahoja, sillä käytettävissä olevan tontin arvolla voidaan rahoittaa merkittävästi uudisrakennusta. Ehtookodon kaavoitushanke puolestaan on taloudellisesti tuottava, ja osa hankkeen tuotosta käytetään tulevan nuorisotilan rakentamiseen. Keskustan alueen kehittämisen merkitys seurakunnan taloudelle on vielä epäselvä.

Kunta neuvottelee ostosta

Lempäälän kunta on aiemmin päättänyt vuokrata Pirkanmaan Osuuskaupalta tyhjäksi jääneet noin 2 500 neliön laajuisen entisen S-marketin. Kunta neuvottelee myös kiinteistön ostost POK:n kanssa.

Kunnalla ei ole tarkoitus seisottaa tyhjillään entistä S.-marketia turhaan tyhjillään, mutta kunnanvirastoa ei enää suunnitella S-markettiin.

– Kunnanhallitus sopi talousarviokokouksessaan, että keskustan kehittämisprojektille annetaan pari kuukautta aikaa tehdä kokonaisesitys, jossa otetan kantaa muun muassa entisen S-marketin tulevaan käyttöön, kirjaston sijoituspaikkaan ja kunnanviraston tilojen mahdolliseen raknetamiseen. Siinä yhteydessä voidaan päättää, vuokrataanko seurakunnalle tilat entisestä S-marketista, sanoo Lempäälän kunnanjohtaja Olli Viitasaari.

– Nyt siis mietitään toisaalta pysyvää ja toisaalta väliaikaista käyttöä. Toivottavasti päätöksiä pystytään tekemään heti alkuvuodesta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?