Lempäälän iltapäivystys lyheni kaksi tuntia

Lempäälän terveyskeskuksen päivystyksen aukioloajat muuttuivat 5. tammikuuta alkaen. Vastaanotto siirtyy nyt iltaisin jo kello 20.00 Valkeakoskelle, jossa se palvelee arkiaamuina kello kahdeksaan sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12:een.

Nyt päivystys toimii omalla paikkakunnalla arkisin kello 8.00–20.00 sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä kello 12.00–20.00.

Yöpäivystys on ottanut vastaan 5. tammikuuta alkaen Valkeakosken aluesairaalassa (Salonkatu 24) muina aikoina eli arkisin kello 20.00–8.00 ja viikonloppuisin lauantaina ja sunnuntaina kello 20.00–12.00.

Iltapäivystys Lempäälän omassa terveyskeskuksessa Himminpolku 6:ssa on lyhentynyt kahdella tunnilla, sillä 4. tammikuuta saakka päivystys omalla paikkakunnalla jatkui iltakymmeneen saakka.

Lempäälästä Valkeakosken aluesairaalaan kertyy ajoaikaa keskimäärin vajaat puolisen tuntia.

Terveydenhuollon päivystysvastaanotot on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille ja vakavasti loukkaantuneille, joiden tulee saada välitöntä, kiireellistä hoitoa viimeistään vuorokauden kuluessa sairastumisesta.

Yleisimpiä päivystyksellisiä terveysongelmia ovat kova rintakipu, uudet halvausoireet, vakavat tapaturmat, runsas verenvuoto (esim. verioksennus, iso vuotava haava), vastasyntyneen lapsen kuume, vammat ja luunmurtumat, tajunnan tason heikentyminen, äkillinen sekavuus, äkillisesti alkanut kova päänsärky, hengitysvaikeus, äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu ja äkillisen keskenmenon uhka.

Yleinen hätänumero 112 palvelee kiireellistä apua vaativissa sairauskohtauksissa ja onnettomuustilanteissa varten palvelee yleinen hätänumero 112.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?