Lempääläläinen Nurkkanäyttämöyhdistys on viettänyt pitkää hiljaiseloa. Tänä vuonna teatteri palaa estradille Matti Nurmisen
ohjaamalla Vaimoni on toista maata -parisuhdenäytelmällä.

Kun pieni asia saa absurdit mitat

Nurkkanäyttämö palaa estradeille ranskalaislähtöisellä menestyskomedialla Vaimoni on toista maata. Kuva: Kari Pusa

Nurkkanäyttämö palaa estradeille ranskalaislähtöisellä menestyskomedialla Vaimoni on toista maata. Kuva: Kari Pusa

Nurkkanäyttämö katosi lempääläläisestä teatterikuvasta kolmisen vuotta sitten. Toiminta hiipui pitkälti näyttelijäpulaan. Nyt joukko nurkkislaisia on herättelemässä toimintaa uudestaan henkiin peräti kolmen projektin voimin, joista ensimmäinen on parisuhdenäytelmä Vaimoni on toista maata.
Ongelmitta näytelmään valmistautuminen ei työryhmältä ole sujunut.
– Yksi näyttelijöistä jättäytyi pois vain viikkoa ennen ensi-iltaa ja minä hyppäsin rooliin, kertoo Nurkkanäyttämöyhdistyksen puheenjohtaja Karoliina Hult, joka tekee samalla paluun lempääläläisnäyttämöille lähes seitsemän vuoden tauon jälkeen.
– Välillä olen ihmetellyt, että miten yhden näytelmän kohdalla voikin sattua niin paljon kaikkea, mutta kyllä tästä hyvä tulee. En suostu luovuttamaan nyt, kun Nurkkiksella pitkästä aikaa on esitys, Hult toteaa puolileikillisesti.

 

Väärinkäsitykset
johdattavat tapahtumia

Nurkkanäyttämö marssittaa tammikuun 9. päivä Lempäälän työväentalon lavalle ranskalaisen Gilles Dyrekin kirjoittaman ja Reita Lounatvuoren suomentaman näytelmän Vaimoni on toista maata.
Näytelmässä kaksi opiskelukaveria törmää vuosien jälkeen toisiinsa. Miehet päättävät syödä illallista yhdessä puolisoidensa kera, mutta pienet väärinkäsitykset alkavat johdattaa tapahtumia.
– Asiat lähtevät paisumaan puhtaasta väärinkäsityksestä. Mykkäkoulua pitävä tyttöystävä heittäytyy laittoman pakolaisen rooliin ja arkipäiväisten kohellusten kautta ollaan melkoisessa liemessä, Karoliina Hult kuvaa.
– Samankaltaisia tilanteita voi tapahtua oikeassakin elämässä, kun arkipäiväiset tilanteet muuttuvat absurdeiksi.
– Itse näin näytelmän aikoinaan Turussa harrastajateatterissa ja pidin sitä jo tuolloin hauskana. Yleisö pääsee varmasti nauramaan, hän vakuuttaa.
Näytelmän on ohjannut Matti Nurminen. Rooleissa nähdään Karoliina Hult, Tero-Matias Junnila, Taru Toivonen ja Ville Havukainen.
– Esitämme näytelmää helmikuun puoliväliin asti, mutta koska esitysoikeutta on helmikuun loppuun, on muutama lisäesitys mahdollinen, Karoliina Hult toteaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?