Päivännousu kultaa kirkkomaan

Tenori Heikki Hattunen ja pianisti Ville Hautakangas pitävät tammikuussa 2015 konsertin Päivännousu kultaa kirkkomaan Tampereella, Oulussa ja Helsingissä. Konsertissa on esillä ortodoksisesta kirkosta nousevia tekstejä, säveltäjiä ja tenori.

Yksinlaulukonsertissa on mukana Leonid Bashmakovin kantaesityksiä. Konsertissa esiintyvät tenori Heikki Hattunen ja pianisti Ville Hautakangas. Kuva: Ville Hautakangas.

Yksinlaulukonsertissa on mukana Leonid Bashmakovin kantaesityksiä. Konsertissa esiintyvät tenori Heikki Hattunen ja pianisti Ville Hautakangas. Kuva: Ville Hautakangas.

Konsertissa kuullaan kaksi kantaesitystä tamperelaiselta säveltäjältä, Leonid Bashmakovilta.

Runot näihin on kirjoittanut Ari Koponen, joka toimii tällä hetkellä ortodoksisen teologian lehtorina Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Koposen syvällisiä ja omaleimaisia runoja on sävelletty.

1927 syntynyt Bashmakov on toiminut Tampereen konservatorion rehtorina sekä kapellimestarina. Hänet tunnetaan orkesteri- ja instrumenttimusiikistaan, sekä ortodoksisen kirkon piirissä paljon käytetyistä kirkkolauluistaan. Nyt hän kuitenkin pääsee esiin yksinlaulujen säveltäjänä.

Konsertti pidetään perjantaina 9. tammikuuta Tampereella Pirkanmaan musiikkiopistossa.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>