Päivännousu kultaa kirkkomaan

Tenori Heikki Hattunen ja pianisti Ville Hautakangas pitävät tammikuussa 2015 konsertin Päivännousu kultaa kirkkomaan Tampereella, Oulussa ja Helsingissä. Konsertissa on esillä ortodoksisesta kirkosta nousevia tekstejä, säveltäjiä ja tenori.

Yksinlaulukonsertissa on mukana Leonid Bashmakovin kantaesityksiä. Konsertissa esiintyvät tenori Heikki Hattunen ja pianisti Ville Hautakangas. Kuva: Ville Hautakangas.
Yksinlaulukonsertissa on mukana Leonid Bashmakovin kantaesityksiä. Konsertissa esiintyvät tenori Heikki Hattunen ja pianisti Ville Hautakangas. Kuva: Ville Hautakangas.

Konsertissa kuullaan kaksi kantaesitystä tamperelaiselta säveltäjältä, Leonid Bashmakovilta.

Runot näihin on kirjoittanut Ari Koponen, joka toimii tällä hetkellä ortodoksisen teologian lehtorina Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Koposen syvällisiä ja omaleimaisia runoja on sävelletty.

1927 syntynyt Bashmakov on toiminut Tampereen konservatorion rehtorina sekä kapellimestarina. Hänet tunnetaan orkesteri- ja instrumenttimusiikistaan, sekä ortodoksisen kirkon piirissä paljon käytetyistä kirkkolauluistaan. Nyt hän kuitenkin pääsee esiin yksinlaulujen säveltäjänä.

Konsertti pidetään perjantaina 9. tammikuuta Tampereella Pirkanmaan musiikkiopistossa.