Hakkarin lentisnäytökset huikeentuvat

Miesten lentopallon 1-sarjan jatkosarjassa pelataan Hakkarissa tänä talvena todella tasokkaita ja yleisöystävällisiä otteluita. Kisa avasi jatkosarjan lyömällä Loimaan Jankon lauantaina 10. tammikuuta erin 3–0, mutta hiukan väsyneenä taipui 1– 3-tappioon seuraavana päivänä Akaa-Volleyta vastaan. Loimaa-peliä seurasi 170 ja Akaa-ottelua puolestaan 250 silmäparia katsomosta käsin, tunnelma oli Hakkarinmäellä välillä suorastaan huikea, kun rumpu pärisi ja räpsyttimillä iskettiin tahtia.

lentis_vesanen2
Lempäälän Kisan viikonlopun tuplapelin saldo oli kolme pistettä voitosta Loimaan Jankkoa vastaan. Sen sijaan Akaa-Volley vei pisteet mennessään erin 3-1. Lempääläisten ykköstykki oli kokenut hakkuri Anssi Vesanen, joka oli Loimaata vastaan loistava ja Akaatakin vastaan hyvä.

– Yleisö on ollut meille kahdeksas pelaaja, kiitti Kisan kapteeni Sauli Silpo paikalla olleen väen tukea, joista toki etenkin Akaa-pelissä osa oli Viiala–Toijala-akselilta.

Pelien tasoa on totta kai hankala verrata esimerkiksi pääsarjaan, mutta kaukana ne eivät liigan häntäpäästä olleet.
– Tällä pelillä olisi napsittu voittoja ainakin muutamista liigatiimeistä, arvioi Akaan valmentaja Lauri Tihinen.

Ainakin muutamat yksittäiset iskut, puolustukset tai aloitussyötöt olivat todella väkeviä suorituksia, ehkä liiga-tasosta pelit erotti peliotteiden ailahtelu. Sekä Loimaata että Akaata vastaan loistosuoritusten lisäksi mahtui sekaan joitain kömpelöitä virheitäkin.

Loimaan kaataja numero yksi oli Anssi Vesanen, joka kouliintuu viikko viikolta yhä kovemman tason hakkuriksi. Pääsarjan maratontilastossa jaetulla nelossijalla oleva Vesanen on pelannut koko uransa sentterinä, mutta on nyt Kisassa toista kauttaan hakkurin vaativalla tontilla. Lyöntikorkeus miehellä on huima ja loistava fysiikka mahdollistaa hakkurin paikalla vaadittavat sadat hypyt per ottelu.

Akaata vastaan Kisa oli pelin loppua kohti mentäessä silmin nähden väsyneempi kuin edellispäivänä huilannut Akaa.

– Nyt täytyisi jonkun hommata minulle uudet jalat, lohkaisi vahvasti raatanut passari Jukka Lehtikin myöntäen näin urakan rajuuden.

– Ilman muuta Loimaa-peli painoi jaloissa, mutta sen taakse on turha kätkeytyä tai Akaa-tappiota selitellä. Seuraavat viikonloput mennään kahden pelin tahdilla eli taakkaa tulee ja se on kestettävä, tähdensi puolestaan toinen työhevonen eli Sauli Silpo.

Hurjalla, jopa hölmön hurjalla, pelitahdilla haetaan jatkosarjassa vain sijoituksia maaliskuun pudotuspeleille. Yksittäinen tappio ei suista ketään mihinkään, joten Kisallekin avausviikonlopun kolme pistettä oli kelpo esitys.

Kotipeliputki jatkuu ensi lauantaina, kun uusi tuttavuus Maaningan Mahti saapuu Lempäälään. Sunnuntaina tupla täyttyy, kun toinen outo vastustaja eli Susiraja-Volley Joensuusta saapuu Lempäälään.