Sairiala murskasi VehU:n

Kuusi maalia on massiivinen saldo futsalissakin, semminkin kun sen tekee maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla eli ykkösessä. Sääksjärven Loiskeen toteemipaalu Markus Sairiala oli tyly isäntä nuorille Vehmaisten Urheilijoiden pelureille tiistaina 13. tammikuuta pelatussa ottelussa. Loiske löylytti VehU:a lukemin 10 – 6 (3-2) ja loiskelaisosumista siis peräti kuusi värkkäsi Sairiala.

Peli oli melkoista hurlumhei-hengaamista, etenkin toisella puolikkaalla. Puolustuspelaaminen ei isommin kumpaakaan innostanut, eikä futsalin suurimmaksi ongelmaksikin mainittua tylsää pallon taaksepäin pyörittelyä ollut lainkaan. Aina, kun jompikumpi sakeista pelivälineen sai, ampaistiin päistikkaa hyökkäykseen.

VehU oli alussa jopa askeleen edellä, mutta sitten astui Sairiala esiin. Ensiksi hän sopivasti mätkähti nurin tamperelaisten maalinedustalla. Tilanteesta tuomittiin rankkari, jonka Yasar Elbeller iski varmasti sisään. Paikalla olleet VeHU-fanit soittivat Sairialalle tilanteesta suutaan väittäen miehen filmanneen rankkarissa. Suunpieksäntä fanien taholta oli paha virhe. 34-vuotias Sairiala aloitti toisella jaksolla sen sortin shown, joka ei ketään taatusti jättänyt kylmäksi. Loiske-fanit hurrasivat ja VehU-fanit kirosivat. Loiskeelle miehen vertyminen on loistava uutinen ajatellen kevättä ja tulevia sarjan ratkaisupelejä sekä mahdollisia liigakarsintoja.

Jesse Kyrkkö upotti kaksi maalia ja Mikko Järvinen syötti puolestaan neljä osumaa, joten Loiskeen kokeneempi kaarti oli hyvässä iskussa.
Lauantaina 17. tammikuuta Loiskeen piti pelata Hakkarissa turkulaista maahanmuuttajajoukkue Persiaa vastaan, mutta Persia marssi edellisestä Porin-pelistä pois kesken ottelua ja näin turkulaistiimiä uhkaa sarjasta sulkeminen. Persian joukkueenjohto selitti pelin kesken jättämistä, että Porissa pelatussa ottelussa heitä kohtaan olisi ollut rasistista huutelua ja käytöstä. Palloliitto tutkii tapausta.

Seuraavan kolmen kierroken aikana Loiskeen painoarvo punnitaan, löytyykö lempäläisistä ainesta liigakarsintoihin. Loiske matkaa ensiksi Kemiin sarjakärjen vieraaksi, sen jälkeen on visiittivuorossa hankala paikka eli Lapua ja kolmen tärkeän pelin putken päättää kotiottelu sarjakakkosta Vaasaa vastaan. Tällä hetkellä Loiske on varsin tukevasti kolmossijalla.