Invapysäköinti ja kunnallinen pysäköinninvalvonta

Päätoimittaja Kari Pusa kirjoitti pääkirjoituksessa (L-VS 8.1.) otsikolla Vallatonta pysäköintiä.

Pusan kirjoitus on hyvä ja aiheellinen. Lempäälässä vallitsee pysäköinnissä villinlännen lait. Varsinkin invapaikat ovat aina varattuina sellaisilla ajoneuvoilla, joissa ei ole invapysäköintilupaa.

Lumen peittäessä invapysäköintiruudut ei invoilla ole enää mitään asiaa esimerkiksi Lempäälän keskustan S- kaupan invapaikoille, ne ovat luvattomia autoja täynnä, vaikka sama sanoma on nähtävissä liikennemerkeistä. Kun tällaisen auton kuskilta kysy miksi teit noin, niin yleensä haistatellaan. Toiseksi yleisin sanonta on: mää vaan äkkiä käyn tossa.

Annetaan siis ymmärtää, että invalla on aikaa ja voimia ponnistella lumisen pihan periltä asioilleen.

Aina ei edes tämä riitä, pysäköidään vielä niin lähelle invan autoa, ettei invalla ole mahdollisuutta päästä autoonsa. Katson nämä toimenpiteet tahalliseksi kiusanteoksi. ( Invan ajoneuvon tunnistaa tuulilasin sisäpuolella olevasta pysäköintiluvasta.)

Olen tästä samasta aiheesta kirjoitellut ennenkin. Olen myös jättänyt kuntalaisaloitteen Lempäälän kuntaan, että tänne saataisiin kunnallinen pysäköinninvalvonta, jonka valtuudet ulottuisivat myös kaikkien julkisten rakennusten, kuten kauppojen, virastojen ja pankkien pysäköintipaikkojen valvontaan.

Mitä siihen perustamisinvestointiin tulee, niin jossain vaiheessa kuitenkin on yllämainittuun järjestelmään mentävä, miksi ei heti? Käsitääkseni Tampereella kunnallinen pysäköinninvalvonta tuo euroja kunnan kassaan ihan kiitettävästi. Miksi se ei toisi myös Lempäälässsä?

Kirjoitin tästä aiheesta muistaakseni vuonna 2011 ja sain ankaraa kritiikkiä eräältä kunnanvaltuutetulta. Jos valtutetuilla on edellen sama kanta, niin on turha odottaa mitään uuutta takapajulaan. Joten katsotaan, kuinka käy nyt.

Lumenauraajille kysymys. Miksi aina lumi kasataan invapaikoille, vaikka näitä paikkoja on muutenkin liian vähän?
Martti Lindroos

Lempäälä

 

Kommentointi on suljettu.