Mykät kunnan virkamiehet

L-VS:n jutussa (L-VS 28.1., Asukkaiden ääni kuuluviin) mainitaan, että lähidemokratiahankkeen tarkoitus on vuorovaikutuksen lisääminen kuntalaisten ja kuntaorganisaation välillä. Uutisessa surkuteltiin sitä, että kuntalaisia ei kiinnosta tämänkaltaiset tilaisuudet.

Eikä ole mikään ihme ettei kiinnosta. Kunnan virkamiehet ovat liian kaukana kuntalaisten asioista, siis virkamiehiä ei todellisuudessa kiinnosta pätkääkään mitä asiaa kntalaisilla olisi.

Kunnan virkamies on niin iso herra tässä yhteiskunnassa, että sen ei tarvitse esimerkiksi soittaa vastapuhelua kuntalaiselle, ei edes silloin vaikka sitä erikseen pyydetään.

Kunnan virkamies ei vastaa edes kirjalliseen kyselyyn, eikä se vastaa myös sähköpostiviestiin vaikka kuntalainen erikseen pyytää vastausta.
Mitä helvettiä kunnan kannattaa edes hankia nettejä ja sähköposteja, kun kuntalaiset ovat niin sivistymättömiä, että häiritsevät niillä virkamiehiä.
Olen tästä vastaamattomuudesta kirjoitellut kolmenkymmenen vuoden aikana vuosittain, olen myös kysynyt siitä kunnanvaltuutetuilta, mutta samaa sakkia tuntuvat olevan. Mikään ei muuttua saa.

Tätä kirjoittaessani olen jo odotellut 11 päivää erääseen sähköpostina lähettämääni viestiin. Ei ole miksikään muuttunut meininki kolmessakymmenessä vuodessa.

Kun asiaa oikein ajattelee, niin tuntuu merkilliseltä, että vastausta ko. asioihin olen lähes aina joutunut kysymään paikallislehden kautta, eikä sekään ole muutosta parempaan suuntaan tuonut. Kerran ovat kunnanjohtaja ja elinkeinoasiamies vastanneet lehden palstoilla ja surkutelleet kuinka he ovat joutuneet häpeillen pyytämään anteeksi mielipiteitäni yrittäjäjärjestöltä.

Nyt on kunnan ylimmältä taholta vastattava miksi kuntalaiselle ei vastata asialliseen kysymykseen?

 

Martti Lindroos

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentit (4)

  1. Nojoo

    Oliskohan tässä kyseessä sellainen, että kysymyksien laatu ei anna aihetta vastauksiin.

    Vastaa
  2. sitä saa...

    30 vuotta vastaamattomia kysymyksiä, vuosittain. Ja niin turhaan, aivan turhaan…

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>