Kalevalaisessa rytmissä ensi sunnuntaina

Sunnuntai-iltapäivä 15. maaliskuuta sujuu Lempäälässä kalevalaisessa rytmissä, kun kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen luo runomuotokuvia Kalevalan naisista. Ohjelmaa ryydittävät Lempäälän Helkanuoret, jotka saivat hiljattain Vuoden nuori pelimanni -tunnustuksen.

Sunnuntaina klo 15.30 Vaihmalan hovissa järjestettävää tapahtumaa vietetään Kalevalan ja Kantelettaren 180-vuotisjuhlinnan, Kalevalaisten Naisten Liiton 80-vuotisjuhlan ja kulttuuripalvelujen Rytmissä-vuositeeman merkeissä.  Teemoihin sopii, että Vilja-Tuulia Huotarinen on Mateli Kuivalattaren sukua seitsemännessä polvessa.

Tapahtuman järjestävät Lempäälän kunnan kulttuuripalvelut ja Lempäälän Kalevalaiset ry.

Maksullinen tapahtumalippu sisältää kahvit ohjelman päätteeksi.

 

Helkanuorille Vuoden nuori
pelimanni -tunnustus

 

Vilja-Tuulia Huotarinen on julkaissut neljä runokokoelmaa, joista tuorein on Seitsemän enoa. Muun muassa Finlandia Junior -palkittu Huotarinen on julkaissut myös proosaa, nuortenkirjoja, lastennäytelmiä ja ollut toimittamassa useita teoksia.

Lempäälän Helkanuoret saivat tänä vuonna Juho-Antti Koirasen muistorahaston kannustusstipendin ja vuoden nuoren pelimannin kunniakirjan. Helkanuorten tuorein esiintyminen oli valtakunnallisessa Kalevalan ja Kantelettaren juhlavuoden tapahtumassa Finlandia-talossa.

Soittajia ryhmässä on 34, joista alaikäisiä on 25. Ryhmää on alusta alkaen ohjannut Outi Sané.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>