Kalevalaisessa rytmissä ensi sunnuntaina

Sunnuntai-iltapäivä 15. maaliskuuta sujuu Lempäälässä kalevalaisessa rytmissä, kun kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen luo runomuotokuvia Kalevalan naisista. Ohjelmaa ryydittävät Lempäälän Helkanuoret, jotka saivat hiljattain Vuoden nuori pelimanni -tunnustuksen.

Sunnuntaina klo 15.30 Vaihmalan hovissa järjestettävää tapahtumaa vietetään Kalevalan ja Kantelettaren 180-vuotisjuhlinnan, Kalevalaisten Naisten Liiton 80-vuotisjuhlan ja kulttuuripalvelujen Rytmissä-vuositeeman merkeissä.  Teemoihin sopii, että Vilja-Tuulia Huotarinen on Mateli Kuivalattaren sukua seitsemännessä polvessa.

Tapahtuman järjestävät Lempäälän kunnan kulttuuripalvelut ja Lempäälän Kalevalaiset ry.

Maksullinen tapahtumalippu sisältää kahvit ohjelman päätteeksi.

 

Helkanuorille Vuoden nuori
pelimanni -tunnustus

 

Vilja-Tuulia Huotarinen on julkaissut neljä runokokoelmaa, joista tuorein on Seitsemän enoa. Muun muassa Finlandia Junior -palkittu Huotarinen on julkaissut myös proosaa, nuortenkirjoja, lastennäytelmiä ja ollut toimittamassa useita teoksia.

Lempäälän Helkanuoret saivat tänä vuonna Juho-Antti Koirasen muistorahaston kannustusstipendin ja vuoden nuoren pelimannin kunniakirjan. Helkanuorten tuorein esiintyminen oli valtakunnallisessa Kalevalan ja Kantelettaren juhlavuoden tapahtumassa Finlandia-talossa.

Soittajia ryhmässä on 34, joista alaikäisiä on 25. Ryhmää on alusta alkaen ohjannut Outi Sané.