Mistä Lempäälään soraa ja mihin hintaan?

Me kansalaiset olemme vaatimassa teiden ja rakennusten rakentamiseen sekä kunnossapitoon soraa ja muuta maan tasaukseen tarvittavaa ainesta kasvavassa määrin. Kuitenkaan sitä ei saisi ottaa lähiseudulta.

Kuka tahansa hakee lupaa maa-aineksen ottoon, niin aina on valittajia. Ei ainakaan tästä sitä saisi ottaa. Mainittakoon mm. lupa-anomus Lopen tien varresta läheltä Lempäälän ja Kangasalan rajaa sekä Herralanvuoren alue, johon on suunnitteilla kotimaisen polttoaineen lämpövoimala alueen tarkoituksen mukaista tasausta varten sekä nyt ratkaisua odottava Ruduksen hakemus Sääksjärven-Säijän väliseltä laajalta metsäalueelta. Valittajia aina näyttää löytyvän.

Kaikki tiedämme, että raskasta materiaalia ei voida halvalla kuljettaa pitkiä matkoja. Maan sisäinen louhinta on paljon kalliimpaa kuin maan pinnalla tapahtuva toiminta.

Hyvät valittajat, esittäkää taloudellinen ja julkinen ratkaisu tähän ajankohtaiseen polttavaan ongelmaan.

 

Antti Salo, Lempäälä