LeKi-futiksen B-pojat niukasti SM-nelosia

Neljäs sija on ehkä kaikkein kammottavin kohtalo, mitä urheilussa voi olla. Niin kävi LeKi-futiksen B-pojille futsalin SM-lopputurnauksessa Pirkkahallissa. Alkulohkonsa voittanut joukkue hävisi toisena pelipäivänä kahdesti harmittavan niukasti: välierässä FC Kemi oli vahvempi rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja pronssimitali valui sormista viimeisen minuutin takaiskumaalilla, kun Lieto voitti 2-1.

– Pojat olisivat ansainneet upeasta taistelustaan jotain konkreettista. Neljäs tila on kyllä raaka kohtalo, harmitteli joukkueen päävalmentaja Matti Tuominen.

LeKi-futksen kapteeni Niklas Lautala oli hyvässä maalivireessä. Taustalla äänekäs fanijoukko. Kuva: Leo Hynninen.
LeKi-futksen kapteeni Niklas Lautala oli hyvässä maalivireessä. Taustalla äänekäs fanijoukko. Kuva: Leo Hynninen.

B-pojat lähtivät talvikauteen kesän jalkapallokausi ykkösasiana, ennen ensimmäistä sarjapeliä alla oli vain yhdet sisäharjoitukset. Siihen nähden suoritus oli upea ja he jatkoivat ansiokkaasti Lempäälän vahvoja futsal-perinteitä.

Alkulohkossa LeKi-futis tuli ykköseksi kahdella voitolla ja yhdellä häviöllä. Espoolainen EBK jäi jalkoihin 8-0 Niklas Lautalan ja Ville Viitaharjun viimeisteltyä hattutemput. He kantoivat suuren vastuun pistetehtailusta läpi turnauksen. Välierissä tappio tuli hiuksenhienolla erolla. Pronssipelissä vastus oli Tuomisen mukaan jopa turnauksen kovin.

– Rankkarikisa on aina arpapeliä, Lieto-ottelussa olimme puolestaan puolustuskannalla. Haimme talvikaudesta apua kesälle ja harjoittelimme asioita, joita tulee eteen niin jalkapallossa kuin futsalissakin, myös kesällä B-junnuja 2. divisioonassa luotsaava Tuominen valotti.

Matkassa oli kovasti kannustava fanijoukko, joka toi ääntä ja tunnelmaa kentänlaidalle. Lautalan hattutempun jälkeen pelikentälle lensivät lippalakit asiaan kuuluvasti.

– Meillä oli turnauksen parhaat fanit. Loivat urheilukulttuuria ja kannustivat fanilauluin, Tuominen kiitteli.

LeKi-futiksen B-pojat taistelivat SM-nelosiksi. Kuva: Leo Hynninen.
LeKi-futiksen B-pojat taistelivat SM-nelosiksi. Kuva: Leo Hynninen.