Päivähoitopaikan haku yli kuntarajojen käytännöksi

Seutuhallitus on hyväksynyt sopimuksen päivähoidon seudullisesta hakeutumisesta. Pian päivähoitopaikkaa voi hakea yli kuntarajojen ympäri vuoden. Sopimuksen piiriin kuuluvat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. Seutuhallituksen hyväksynnän jälkeen sopimus hyväksytään ja allekirjoitetaan jäsenkunnissa.

– Kokeilimme Tampereen kaupunkiseudun kuntien kanssa seudullista hakua viime vuoden keväällä ja totesimme sen hyväksi toimintatavaksi. Noin kolmekymmentä perhettä haki päivähoitopaikkaa muusta kuin asuinkunnasta kokeilun aikana. Seudullinen kokeilu voidaan nyt vakiinnuttaa seudulliseksi käytännöksi, kertoo seutujohtaja Päivi Nurminen.

Käytännössä päivähoitopaikan saamista toisesta Tampereen kaupunkiseudun kunnasta rajoittaa edelleen pula päivähoitopaikoista. Oman kunnan asukkaalla on etuoikeus hoitopaikkaan kotikunnassaan, koska kunnilla on velvollisuus järjestää asukkailleen päivähoitopaikat.

Seutuhakujen lisäksi kunnat ostavat ja myyvät perheiden muuttotilanteissa noin sataa päivähoitopaikkaa vuodessa. Jos perhe on muuttamassa kuntaan, lapsi on yhdenvertaisessa asemassa hoitopaikkaa järjestettäessä nykyisestä asuinkunnasta riippumatta.

Tampereen kaupunkiseudun kunnat ostavat päivähoitopaikkoja toisiltaan ostopalvelusopimuksella, joka tehdään toimintavuodeksi kerrallaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?