Liigapaikka jäi haaveeksi Loiskeelle hyvästä taistelusta huolimatta

Sääksjärven Loiske jatkaa futsalin ykkösdivisioonassa ensi kaudellakin. Loiske kurkotti täydellä sydämellä kohti pääsarjaa, mutta valkeakoskelaisseura Mad Max oli pääsiäisen pyhinä pelatuissa nousukarsintapeleissä niukasti parempi otteuvoitoin 2 – 0. Pelit päättyivät Loiske ensiksi mainittuna 1 – 3 ja 3 – 4 (jatkoajalla).
– Saumat olivat meilläkin, mutta pienten marginaalien ottelusarjassa nyt kävi näin. Silti annan joukkueelle arvosanaksi koko kaudesta kiitettävä plussan, kiitteli päävalmentaja Janne Malmi omiaan sinnikkäästä taistelusta läpi sesongin.
Hakkarin pelissä Mad Max pääsi jalkapallon puolelta eli Haka-nutusta tutun miehen Jarno Mattilan toimesta nopeaan johtoon, jota Loiske ei saanut kurottua kiinni. Vanha hokema ”tolppa sisään, tolppa ulos” oli Loiskeen näkökulmasta katsottuna ”tolppa ulos”, siksi monta kertaa maalipuut Hakkarissa kolisivat Loiskeen 1 – 3-tappiopelissä. Sääksjärveläisten lohdutusmaalin teki Mikko Järvinen.
Valkeakoskella Mad Max meni taas johtoon, jopa 3 – 1 asti. Loiske aloitti sitkeän kirin ja yllättikin valkeakoskelaisten loistavan veskarin Mikka Ananinin toisen puoliajan lopulla kahdesti nousten tasoihin. Jatkoajalla paikat olivat molemmilla ratkaista ottelu. Loiske hukkasi oman huippupaikkansa, josta seurasi vastaisku, jonka Jere Blom päätti Mad Maxin 4 – 3-voittomaaliin. Loiskelaisten osumat Valkeakoskella merkittiin Otso Suonpään, Jesse Kyrkön ja maalivahti Antti Härkösen nimiin.
– Olen ylpeä jokaisen pelaajan panoksesta joukkueen eteen. Kokeneet ja nuoret puhalsivat mainiosti yhteen hiileen. Tulevaisuus näyttää hyvlltä, kun neljä lempääläiskaveria sai kutsun 20-vuotisten maajoukkuerinkiin, jatkoi valmentaja Malmi suitsutustaan.
Uuden pääluotsin haku Loiskeella on edessään, sillä neljä vuotta mukana ollut Malmi jää pois.
– Nyt on aika keskittyä perhe-elämään, uskon että polku seuraajalle on hyvin tampattu.
– Muutaman Loiske-hahmon haluan nostaa esiin eli Loiskeen puheenjohtaja Esa Kuusisto on aina tukenut ja neuvonut mahtavalla tavalla. Pelaajistosta Markus Sairiala on edelleen huikea pelimies ja joukkueelle todellinen selkäranka, kuuluivat Janne Malmin kohdistamat extrakiitokset.
Pelaajapuolella selviä tapauksia ovat Jesse Kyrkön ja Sami Vartiaisen poisjäännit. Kyrkkö on muuttanut pääkaupunkiseudulle ja Vartiainen lopettaa pelaajauransa.
Hiukan Loiske-leirissä nousi hapan maku suuhun siitä, kun ykkösdivisioonassa Loiskeen taakse kolmanneksi jäänyt Kemi sai liigapaikan ilman karsimista, kun Turun TPK luovutti karsintaottelut kokonaan.
– Toisaalta näen, että pelaamalla saadut sarjapaikat ovat aina arvokkaampia, joten Loiskeen on hyvä jatkaa ensi syksynä ykkösestä ja kehittää omaa tekemistään liigakypsäksi maltilla, otti Loiskeen joukkueenjohtaja Raimo Ahola asiaan kantaa.