Markus Kyrölän kisakausi alkoi uudella uljaalla ennätyksellä

Yleisurheilun ulkoratakausi alkaa pikku hiljaa käynnistyä. Kevään airueina ovat perinteisesti maasto- ja maantiejuoksut sekä erilaiet kävelykisat. Lempäälän Kisan yleiurheilupuolen huippulupaus Markus Kyrölä on viettänyt työteliään talven tavoitteenan ottaa taas kehitysloikkaus kävelyssä kohti kansallista ja totta kai kansainvälistäkin huippua.
19-vuotias Kyrölä oli starttiviivalla Tshekin Pedebradyssa, jossa tavoite oli käydä 22-vuotisten EM-kisarajan kimppuun 20 kilometrillä. Raja Tallinnan EM-mittelöihin on hurja eli tasan puolitoista tuntia.
Kyrölä avasi kilpailun mainiosti, mutta viimeiset kilometrit olivat tuskaa väsähtämisen iskiessä. Aika 1.36,02 on uusi uljas ennätys, entinen paras noteeraus lempääläisellä parani yli kaksi minuuttia.
– Markuksen oma fiilis Tshekistä tavoitettuna oli kohtuullisen tyytyväinen olotila kauden avaukseen. Hän vietti talvella Espanjassa pitkän parin kuukauden leirin, joka muuten sujui mainiosti, mutta parisen viikkoa leirin lopusta meni jalkavaivojen kanssa kamppaillessa, viestitti Kyrölän valmentaja Veli-Matti Ranta suojatinsa kuulumisia.
EM-rajan kimppuun Kyrölä hyökkää uudelleen Vantaalla kesäkuussa SM-kisoissa.
Lempäälässä vietettään kävelypäivää sunnuntaina 19. huhtikuuta, kun Hakkarissa on SUL:n kilpakävelukiertueen tilaisuus maan kärkimenijä Jarkko Kinnusen toimiessa mallinnäyttäjänä. LeKi on kovaa valuttaa kävelyssä myös tuomaripuolella, sillä Podebradyssa Markku Ruonavaara oli matkassa mukana SUL:n edustajana tarkkailemassa kisan tuomariston toimintaa.