Loiskeelle hapan tasapeli

Loiske – Härmä 2 – 2 (1-2)
Pelin henki: Hämeenlinnan Härmä on nykyisin Hämeenlinnan kovin miesten jalkapallotiimi, jonka odotetaan palauttavan kaupungin edustuspalloilun kakkosdivisioonan tasolle nopealla aikataululla. Ennakkosuosikki Härmä oli kuitenkin energistä Loisketta vastaan suorastaan helisemässä. Varsinkin avauspuolikkaalla Loiske vyörytti solkenaan koleassa huhtikuun illassa hyökkäyksiä kohti Härmän maalia. Useampi hyvä maalisauma jäi kuitenkin käyttämättä.
Valmentajan mietteet: – Heti pelin jälkeen tasapeli keljutti aika lailla huolella, mutta parin nukutun yön jälkeen piste maistuu pikkuisen paremmalta. Viime vuoteen verrattuna hyökkäyspelaamisemme oli paljon parempaa, nyt meillä oli jopa kymmenkunta maalipaikkaa. Hiukan paremmalla viimeistelyllä olisi yksi sarjan ennakkosuosikeista kaatunut, tuumi Loiske-veturi Jani Alanne.
Loiskeen hahmot: Sääksjärveläisten maalit tekivät hienoilla yksilösuorituksilla Ilkka Suortti ja Janne Lahdenpohja. Suortti roikutti hienon kaaren yli vastassa olleen Härmän maalivahdin ja Lahdenpohja murtautui hienolla kuljetuksella nätisti laidasta tekopaikkaan. Keskikentän akseli Lahdenpohja ja Joona Nieminen oli mainio tehden työtä sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Alakerrassa edelliskausien luototoppari Tomi Vikman oli katkoissaan liki erehtymätön.
Juoksuvoimaa löytyy Loiskeella: Suomi-futksessa aika monella paikkakunnalla on unohdettu rujo fakta, että jalkapallo on juoksupeli ja että 90 minuutin aikana ravattuja kilometrejä tulee kolmosdivarinkin tasolla hurja määrä. Loiskeen tämän vuoden uudistunut joukkue vaikuttaa erittäin paljon juoksuvoimaisemmalta kuin monet edelliset joukkueet. Hyvän kunnon ja nopeuden varaan voi laskea, että jatkossakin Loiske tulee pärjäämään.
Yleisö valitsi Tapparan: Jääkiekon kuudes finaalipeli kiinnosti väkeä enemmän kuin Loiskeen kotiavaus. Sääksjärven kentän laidalla varsin hyvätasoista futista oli seuraamassa noin 20 silmäparia.
Mitä seuraavaksi?: Loiske on tulessa uudelleen kotiareenallaan tänään 29. huhtikuuta, kun sarjan kahdella kaamealla rökälehäviöllä avannut FC Rauma saapuu Lempäälään.