Meidän poikamme ja tyttömme maailmalla

Tuulialasta kotoisin oleva Henrik Haapala on fiksu ja aina hyvällä tuulella oleva kaksikymppinen nuori mies. Tätä tarinaa naputellessa, sunnuntaina 26. huhtikuuta, ei Haapalaa hymyilytä. Tapparan liigajoukkueessa mainion loppukauden vammoista toivuttuaan pelannut Haapala koki riipaisevan pettymyksen, kun kirvesrinnat hävisivät Suomen mestaruuden Oulun Kärpille seitsemännen pelin jatkoajalla.
20:ssa pelaamassaan kevään pudotuspelissä Haapala teki kymmenen (3+7) tehopistettä ollen joukkueensa viidenneksi paras pistelinko. Tapparan apuvalmentajan Kimmo Vähä-Ruoholan juuret ovat Haapalan tapaan Lempäälässä ja LeKin juniorijääkiekkomyllyssä. Vähä-Ruohola lopetti oman pelaajauran kymmenisen vuotta sitten. Sen jälkeen Vähä-Ruohola on hakeutunut seuratyöhön ja nyttemmin valmennukseen.
”Lempäälän Lemieux” eli Marko Anttila pelasi viime kaudella Ruotsin pääsarjassa Örebron joukkueessa tehden 14 maalia ja antaen kuusi syöttöä. Hennot huhut tuovat kaksimetristä LeKi-kasvattia takaisin koti-Suomeen ensi sesongiksi.
Kuljuun kotiutunut Tommi Välimaa pelasi Tampereen Ilveksessä menneen kauden ollen joukkueelleen tärkeä palanen esimerkiksi alivoimapelaamisessa.
Naislätkän puolella moninkertainen MM- ja yksinkertainen olympiapronssimitalisti Jenni Hiirikoski pelasi Jyväskylän JyPissä tapojensa mukaan upean kauden, joka huipentui SM-hopeaan. Kevään MM-mittelöissä Suomen kapteenskaksi valittu Hiirikoski johdatti Suomen MM-pronssille ja hänet valittiin kisojen tähdistön puolustajaksi. Nuorempi naishuippu Anni Rantanen pelasi naisten SM-sarjassa Ilveksen nutussa mainion kauden uudella pelipaikallaan puolustajana. Sekä Jenni että Anni ovat niin ikään edustaneet LeKin (poika)junnuja aina C-nuoriin saakka.
Lentopallossa Vesilahden Visan koulima Annukka Paloniemi haisteli naisten pääsarjan tuoksuja Kuusamossa. Kokenut Anni Mäkinen ja nuori lahjakkuus Venla Huurne olivat nostamassa MesToa naisten liigaan. Messukylän nousijasakkia valmensi tunnettu lempääläinen urheilupersoona Jani Huurne. Miesten 1-sarjassa kaudella 2014 – 15 lempääläispelaajat edustivat pääasiassa Kisaa, mutta Jyryn hioma Matti Ollikainen hääräsi kielen mitan liigasta jääneen AKaa Volleyn luottopelurina. Kuljulainen Ossi Heino puolestaan passasi 1-sarjassa TKT:ssa, hänen niin ikään Kuljussa asuva isoveljensä Jussi Heino puolestaan oli valmentajana Iskun uuden nousun pääpukari.
Jalkapallossa lempääläislähtöisiä pääsarjapelaajia lienee tasan yksi tämän kauden maan pääsarjoissa ja hän on Annika Tossavainen, jonka pitkä, noin 20-vuotinen, pääsarjaura jatkuu Ilveksen ja HJK:n jälkeen Porissa paikallisessa Nice futiksessa. Miesten ykkösessä uraputkea luo LeKi-kasvatti Aki Sihvonen, joka piipahti Haka-miehistössä kentällä jo cup-pelissä HJK:ta vastaan. Akseli Tiensuu ja Vesilahden lupaus Aku Piispanen taituroivat Hakan A-nuorissa ja tyttöpuolella ainakin Ilvestä edustava maajoukkuepelaaja Elsa Luosa lasketaan isoksi talentiksi.
Salibandyssa leivottiin useita lempääläisiä nuoria eri ikäluokissa Suomen mestareiksi, kuten Otto Kunnari ja Pietari Jääskeläinen Tampereen Classicissa sekä tytöistä Fanni Jääskeläinen, Sohvi Mäkinen, Anniina Setälä ja Kati Mansikkala Tampereen Kooveessa.
Tässä pieni kattaus urheilijoista, jotka liippaavat Lempäälän tai Vesilahden suuntaan. Mainittujen lisäksi on varmasti monia muita lempääläis- ja vesilahtelaisjuurisia urheilijoita maailmalla.