LeKi-futis ja VesVi nahistelevat futiksen vitosdivarin paikallisherruudesta

Jalkapallon alemmissa divisioonissa pelaa neljä paikallista sakkia. Sarjanousija Vesilahden Visa ja porrasta ylempää pudonnut LeKi-futis kisaavat vitosdivarin paikallisherruudesta. Pohjasarja kutosessa kuningas jalkapallon hienouksista nautiskelevat LeKi-futiksen ja Sääksjärven Loiskeen kakkosjoukkueet.
LeKin ja Visan yhteinen nimittäjä on, että molemmat sakit ovat olleet viime kausien aikana niin sanottuja hissijoukkueita. LeKi on seilannut nelos- ja vitosdivareitten väliä ja Visa puolestaan vitos- ja kutosdivareitten väliä.
– Joukkue on pysynyt hyvin koossa, joten tunnemme toisemme ja toistemme pelityylit hyvin. Materiaalista löytyy laajuutta, joten muutamat poissaolot eivät nyt sotke peliämme, kuten kävi pari vuotta sitten ollessamme vitosessa edellisen kerran, tiedottaa Visan valmennusvastuun harteilleen ottanut Simo Suonsivu.
– LeKin joukkue koostuu ytimeltään vuosia koossa olleista noin 25-vuotiasta pelaajista, joita täydennetään omilla B-junnuilla, esittelee LeKiä joukkueen peräsimessä jatkava kokenut futiskarhu Lassi Lehtonen.
Visa on pelannut tätä kirjoitettaessa kolme ottelua, joissa se löi Vammalan Vapsin 2 – 0, mutta hävisi Pirkkalan kakkosjoukkueelle 1 – 2 ja Tahmelan Vesalle 2 – 4.
– Selkeä tavoite ja päämäärä on säilyä vitosessa ja mahdollisesti tapella myös noususta, sanoo kaksi kertaa viikossa treevaavan Visan piiskuri Suonsivu.
LeKi puolestaan löi suurinumeroisessa pelissä Mäntän Valon 6 – 4 ja Pohjois-Nokian Urheilijat lukemin 2 – 0. Valmentaja-Lehtosta ilahdutti etenkin B-ikäöisen Ville Viitaharjun tekemä hattutemppu Valoa vastaan. Samaan tekoon ylsi myös kokeneen pään Samu Nevala.
– LeKi-futis on suuri junioriseura, joten ehdottomasti tahdomme ja tavoittelemme nostaa omia junnuja edustukseen mukaan, alleviivaa Lehtonen.
Paikalliskähinä Visa vastaan LeKi käydään vasta sydänkesällä 27. kesäkuuta, jolloin Veslahden tekomurmella Visa isännöi LeKiä.
– Varmasti jokainen pelaaja odottaa paikallisvääntöä LeKiä vastaan, on siinä normimatsia isompi lataus, lyö paikalliskiukaaseen löylyä Visan Suonsivu.
– Visa-pelit ovat kauden suola, niistä tehdään kunnon futishärdelli, säestää Lehtonen.
Kutosdivarissa paikallismannaa päästään maistelemaan jo sunnuntaina 10. toukokuuta, kuun Sääksi-stadionilla Loiskeen ja LeKi-futiksen reservit iskevät yhteen.