SM-maastoista kaksi mitalia LeKi-likoille

Kuva: Timo Reunanen Venla Ranta, Johanna Ranta ja Anniina Mahkonen toivat kaksi SM-mitali LeKi-Yu:lle Imatran SM-maastoista. Venla voitti nekilökohtaista pronssia ja joukkueena tytöt olivat 15-vuotisten sarjassa hopealla.
Kuva: Timo Reunanen
Venla Ranta, Johanna Ranta ja Anniina Mahkonen toivat kaksi SM-mitali LeKi-Yu:lle Imatran SM-maastoista. Venla voitti nekilökohtaista pronssia ja joukkueena tytöt olivat 15-vuotisten sarjassa hopealla.
Venla Ranta, Johanna Ranta ja Anniina Mahkonen oli kivenkova trio, kun Imatralla juostiin SM-maastojen 15-vuotisten tyttöjen neljän kilometrin matkaa. Rannan sisaruksista nuorempi, Johanna, oli piirimaastoissa noin viikkoa aiemmin isosiskoaan hiukan kestävämpi, mutta viime vuoden SM-hopeamitalisti Venla kuittasi perheen keskeiset tilit ja venyi Imatralla SM-pronssille. Johanna ei montaa sekuntia Venlalle hävinnyt ollen viides.
– Mitali oli pieni yllätys. Yllätys oli itselleni sekin, että voitin tällä kertaa hyvässä kunnossa olevan Johannan, Venla tuumaili.
Venla Rannan kilpailu oli taktisesti mainio. Talvella jalkaterän alueen vaivoista kärsinyt ja yli kuukauden juoksutaukoa pitänyt Sääksjärven koulun kasiluokkalainen aloitti tarkkaillen muitten menoa. Toisella kahden kilometrin kierroksen loppuhetkillä alkoi Venlan nousu, joka riitti loppusuoran ankaran kirin ansiosta mitalikorokkeelle saakka. Johannan kilpailu oli suunnilleen samanlainen, sillä toisen kierroksen vahva meno toi mainion viidennen sijan. Kun LeKin yleisurheilulla oli kaksi muutakin kovaa menijää, Anniina Mahkonen (12.) ja Hilda Kukonlehto (29.) kirjattiin lempääläisille toinenkin mitali, kun joukkuetrio Ranta, Ranta ja Mahkonen olivat hopealla vain yhden sijapisteen Lappeenrannan Urheilumiesten takana.
– Toisen kiepin alussa osa tytöistä lähti hirmuiseen vauhtiin, joka lopussa kostautui heille ja pääsin ohittelemaan viimeisillä sadoilla metreillä useamman.
Viime kesän ratakausi meni Venla Rannalta alle odotusten, koska toukokuussa iski sinnikäs tautikierre päälle. Tulevalta kesäsesongilta odotukset ovat korkealla, päämatkana on 15-vuotisten sarjan pisin matka eli 2 000 metriä.
– Mitä pidempi matka, sen parempi minulle ja myös Johanna tykkää enemmän kahdesta tonnista kuin 800 metristä.
15-vuotisissa pojissa suunnistustaustainen Leevi Keronen juoksi myös mahtavasti taistellen loppuun asti jopa mitalisijoista. Loppukirissä pari poikaa livahti Leevin ohi, mutta kuudes sija on upea suoritus. Aleksi Kivelä säesti Leeviä mainiosti olleen sijalla 14. Kolmatta LeKi-lenkkiä ei sarjaan löytynyt, joukkuemitaliin olisi riittänyt niinkin alhainen sijoitus kuin 41.
Niin ikään suunistustaustainen Konsta Puranen juoksi 17-vuotisissa lupauksia herättäen sijalle 14. 22-vuotisissa tytöissä puolestaan Essi Mäkisen sijaksi tuli 15. Miehissä Riku-Antti Naskali pinni maaliin sijalla 59.